ugrás a tartalomra

A WC világnapja Sziszi és Zoli módra

2013. november 21.
Minden hónap harmadik szerdáján Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd, a Weöres Sándor Színház művészei aktuális újsághíreket dolgoznak fel humorosan, a közönség bevonásával.

November 20-án második alkalommal álltak a Cafe Frei pódiumára a gumiarcú tréfamesterek.

Nagy várakozás előzte meg Zoliék fellépését, ugyanis előző nap jelent meg Jeles András nyílt levele és Jordán Tamás stílusos válasza a Vas megyei napilapban. A színházszerető közönséget természetesen foglalkoztatta a kipattant ügy. Mindenki azt várta, hogy Sziszi és Zoli kiparodizálja az írásokat. Főként, hogy finoman megkérdezték tőlük, tegnapi újságot hoztak-e... Ők azonban csak egymást cukkolták a témával kapcsolatban, nem kommentálták a pengeváltást.

Sziszi meteorológusként kezdett időjárás-jelentéssel, melynek szövegét Zoli pohárkocogtatással megszakította, és az épp kimondott szót mással kellett helyettesíteni. Akár többször is. Aztán Sziszi fűtésszakértővé alakult, vicces tanácsokat adott a rezsicsökkentéshez. A csúcspont a konvektor gázszivárgásának megszüntetése volt. Sziszi egyszerűen leengedte a radiátort, mint egy gumilabdát...

De mindez csak bemelegítés volt. Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd friss újságokat osztott ki a közönségnek: a kiválasztott hírekből a fiúk felváltva improvizáltak. A törzsközönség rutinos volt, jó témákat választottak, például a „Van, aki tartja a férfinapot" és a „WC világnapját" kombinálták. Szavakkal le nem írható a két színész játéka, érdemes elgondolkodni, hogyan lehetne eljátszani a témát. A „Fogjuk meg egymás kezét"-re rövid megoldás született. A „Trükkös csalók járnak" és „Patikaügyelet" hírek kettősének csattanójában a patikus orrba nyomta a csalással kísérletezőt.

Következő alkalommal december harmadik szerdáján láthatjuk a duót a Cafe Frei-ben. Asztalfoglalás ajánlott!

 

 

 

Vonatkozó cikk:

„Nem látott még radiátort?”

Rúdtáncos hastáncosok repedő fürdőruhában

Egy rendező Svejk városából

Kőszívű ember és az improvizáló belső ellenőr

 

 

 

 

szerző: Vaskarika (Szerző: Dart)