ugrás a tartalomra

Újabb öt év

2012. június 1.
Ismét Jordán Tamás vezetheti öt évig a szombathelyi Weöres Sándor Színházat, miután újra bizalmat szavazott neki a város közgyűlése csütörtökön.

A testület elsöprő többséggel szavazott bizalmat a Kossuth-díjas színművésznek, akinek igazgatói pályázatát a három jelentkező közül már az illetékes szakmai bizottság is a legjobbnak találta és támogatta – mondta Lazáry Viktor (Fidesz), Szombathely kultúráért is felelős alpolgármestere.

A szombathelyi színház megalapításáról 2007 szeptemberében döntött az előző közgyűlés. A társulat megszervezésével és irányításával Jordán Tamást bízták meg.

A szombathelyiek eredetileg egy új kőszínházat szerettek volna, ennek terveire ötletpályázatot is kiírtak, de végül a 1,8 milliárd forintos állami támogatással a helyőrségi művelődési otthon épületét újították fel és építették át teljesen.

Jordán Tamás a kisebb, de mégis nagy lehetőségeket hordozó épületről csak mint a "csodák palotájáról" nyilatkozott. A színházat tavaly a Magyar Kultúra Napján adták át, elsőként Madách Imre: az ember tragédiáját mutatták be.

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Jordán Tamás a nyerő

szerző: MTI