ugrás a tartalomra

"Zoli, te a TÁP Színház sztárja lehetnél!"

2012. szeptember 19.
Szerdán elkezdődött a Színházszerda: Kálmánchelyi Zoltán a blog aktuális gazdájaként az előző heti bloggerrel, Horváth Ákossal beszélgetett a Cafe Frei-ben. A kávéházi programsorozat ugyanis ebben az évadban a weboldal új rovatáról a blogról (is) szól.

- Én rettenetesen izgulok, Ákosnak meg halvére van, nem lehet zavarba hozni. Ezt szeretem benne a legjobban. - kezdte a beszélgetést Kálmánchelyi Zoli, aki rögtön elmesélt egy korábbi sztorit arról, hogy milyen borzalmasan leszerepelt egy másik szombathelyi kávézóban. Erre Ákos, - aki egyébként a TÁP színház rendszeres művésze -, elmondta, hogy a TÁP színházban csináltak egy direkt rossz színházi előadást. (Részlet a darab ajánlójából: „A varietét a rossz színház iránti szenvedélyes elkötelezettség tart össze. Túl sok jó színház van a világon. Túl sok jó színész, túl sok jó rendező. Túl sok jó darab, túl sok jó előadás. Ki nem unja már a remek világítást, díszletet, jelmezeket? Kit nem altatnak el a zseniális kísérőzenék? A rossz színház ritka kincs, egyre ritkább. Megismételhetetlen. Meg kell becsülnünk ezt a kincset. Ápolnunk, TÁPlálnunk kell. Célunk, hogy a lehető legtöbb rossz, amatőr, dilettáns, gagyi, penetránsan kellemetlen színházi műsorszámot hozzunk létre. A jó színház művelőivel ellentétben mi örülünk annak, ha a közönség nem figyel az előadásra, beszélgetnek, telefonálnak, esznek, isznak, ki-be járkálnak. Valamennyiünknek jól esik, ha a nézők nem nevetnek a poénokon, ha nem érzékenyülnek el a szomorú jelenetek alatt, ha nem tapsolnak. Boldoggá tesz bennünket, ha előadásainkról hallgat a média.”)

A folytatásban természetesen a blogolás adta a fő témát, hiszen szeptember 11-én Ákos bejegyzésével indult el a színház weboldalán az új rovat. Szó esett a Szigorúan ellenőrzött vonatok próbafolyamatáról: Ákos Zednicek vasúti tanácsost alakítja. A rendező, Ivo Krobot huszonkét Hrabal-darabot rendezett, ezzel világcsúcstartó. A cseh rendező egyébként szereti a sört (illik szeretnie), és azt, aki Prágába utazik (csakis oda), elengedi a próbáról, de cserében kell hoznia otthonról sört. (Legutóbb az ügyelő, Győrváry Eszter töltött ott pár napot, hozott is több literrel.)

Zoli, aki a Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című komédiájában Ádámot, az ifjú, szerelmes zeneszerzőt játssza a Nagyszínpadon, irigyli a „vonatosokat”, mert náluk mindig dalolás (kórus is szerepel), bulihangulat van a próbán.

Ákos mesélt arról, hogy nyáron több filmforgatáson is közreműködött: szerepelt Bruce Willissel egy külföldön vetített reklámban, a Munkaügyek magyar irreality showban, Jeremy Ironssal a Borgiák-ban, itt egy vatikáni testőrt játszott egy rövid jelenetben, és egy német sorozatban gonosz gondnokként pedig lelőtt egy tanárt. Nemsokára az Asterix & Obelix – Isten óvja Britanniát című 3D moziban láthatja a hazai közönség. Csak erősen figyelni kell, mert mindenkinek egyforma bajusza van.

Az első Színházszerda két vendége több viccet előadott, kisebb-nagyobb sikerrel, Zoli lányos zavarában a fotel lábát is kiszedte, bár ott a helyszínen sikerült megjavítania. Erre reagált így Ákos: Zoli, te a TÁP Színház sztárja lehetnél!

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Ez itt a Minden Jó Varieté - A színház és a kávézó az idén is folytatja