Tisztelt hazudozó!

Bernard Shaw, a drámaíró-fenegyerek negyven éven át - 1899-től 1939-ig -, levelezett az ünnepelt színésznővel, Mrs. Patrick Campbell-lel, aki a Pygmalion ősbemutatóján Elizát játszotta.

Ha az időjárás közbeszól...

Karneválszínházi információk

Jöhet nyári zápor, jégeső, zivatar: az Olasz szalmakalapot is elfújhatja a szél. Hasznos információk, tanácsok, szabályok a Karneválszínház nézőinek.

Karneválszínház: Olasz szalmakalap

Bemutató: augusztus 16-án 18 órakor

A Karneválszínházban idén egy Labiche-bohózatot láthat a közönség Olasz szalmakalap címmel. Rendezője az a Réthly Attila, aki tavaly mutatkozott be először a történelmi fesztiválon a Félúton a fórum felé című előadás színpadra állításával.

Kedvezmény a kártyával

Tíz százalék

A Weöres Sándor Színház tíz százalék kedvezményt biztosít a saját előadásaira az elővételben megvásárolt jegyekre, bérletekre a Szent Márton kártyával rendelkezőknek.

Bérletvásárlás a következő évadra

Megszűnik a hétfői bérlet

Az évadra szóló és a Premier bérlet nyolc, az őszi és a tavaszi bérlet négy-négy előadást tartalmaz. Operett-őrület, bohózat, dráma, komikus történelmi tragédia, musical, tragédia, vígjáték a jövő évad repertoárja.

A 2014/2015-ös évadról

Alföldi Róbert is rendez

Operett-őrület, bohózat, dráma, komikus történelmi tragédia, musical, tragédia, vígjáték - tíz új előadás, repertoáron maradó produkciók, Thea-tér és egyéb programok.

Ocho Macho Szívfonik Koncert

Szeptember 15-én és 16-án 18 órakor

Szimfonikus koncertet ad két alkalommal az Ocho Macho. Közreműködik egy klasszikus muzsikát játsszó, gyermek zenekar, egy rezes banda, egy vegyeskar és egy ifjúsági rock együttes.

Nyári nyitva tartás

10 órától 16 óráig

Augusztus 4-től 31-ig hétköznapokon 10 órától 16 óráig tart nyitva az iroda. A Szent Márton kártya bemutatásával tíz százalék kedvezmény jár.

Dumitrache a Vidor Fesztiválon

Versenyez a Zűrzavaros éjszaka

Negyvennégy helyszínen mintegy négyszáz program - világzenei koncertek, filmvetítések és színházi előadások - várják a közönséget augusztus 29-e és szeptember 6-a között a Vidor Fesztiválon Nyíregyházán.

Drámapályázat Szent Márton tiszteletére

A díj: 3 millió forint

Nyílt drámapályázatot hirdet Szent Márton születésének közelgő 1700. évfordulója alkalmából Szombathely önkormányzata. A nyertes pályaművet 3 millió forinttal díjazzák, 2016-ban műsorára tűzi a Weöres Sándor Színház.

Csehországi olvasópróba

A szelíd teremtés

A 2014/2015-ös évad első bemutatója szeptember 26-án Dosztojevszkij: A szelíd teremtés című előadása a Márkus Emília teremben Ivo Krobot rendezésében. Hétfőn Brno-ban volt az olvasópróba.

Máli néni

Vérbő avantgarde bohózat ez a tipikusan pesti mese. Füst darabja szinte azt sugallja: az élet már nem is álom, inkább őrület. De - vígjátékról lévén szó - szeretnivaló őrület...

Az arab éjszaka

Hétköznapi emberek álomszerű története gyilkossággal, szerelemmel, szenvedéllyel, egy tízemeletes panelházban, az év legmelegebb éjszakáján, egy felvonásban.

Az üvegcipő

Molnár Ferenc remekműve a 20. század elején játszódik. Költészet, humor, megoldhatatlannak tűnő akadályok, összeomló és felépülő kapcsolatok szövik át a fordulatos vígjátékot. A jóság, a tisztaság, az áhítat játéka.

Zűrzavaros éjszaka

Tréfás és zűrös egy éjszaka ez. A szélsőséges karikatúra, a fergeteges humor minden eszköze felvonul, hogy a bonyodalmak egymásba érjenek, és hőseink számára szinte érthetetlenné tegyék a szaporán pergő eseményeket.

Bábelna - nyelvleckék hala(n)dóknak

A hihetetlenül szellemes komédia szerint a magyar történelem összes tragikus eseménye elsősorban azért következett be, mert elődeink nem beszéltek idegen nyelveket.

A dzsungel könyve

A dzsungel könyve a magyar musical irodalom egyik kiemelkedő klasszikusa. Dés László magával ragadó zenéje, Geszti Péter szellemes dalszövegei és Békés Pál pörgő dramaturgiájú történetmesélése egyaránt kedvence kicsiknek és nagyoknak.