Nincs több hely

Értesítjük kedves közönségünket, hogy a november 8-án, 15 órakor kezdődő Radnóti - Álmok két felvonásban - Az ExperiDance Production vendégjátékára véget ért az előzetes regisztráció: nincs több hely.

Bajuszos és Szakállas

November 4-én 20 órakor

A felolvasószínház különleges műfaj, a még nincs készen és majdnem készen van határán. Még minden lehet belőle, mint az Ecset és kalapács című Szilárdi-­színdarabból. Az Ecset és kalapács felolvasószínházi változatával november 4-­én találkozhat a közönség a Stúdiószínpadon.

Lent is, fent is munka

Novemberben: A hülyéje, Parasztopera

Lent A hülyéje, fent a Parasztopera társulata próbál: novemberben lesz mindkét előadás bemutatója. George Feydeau három felvonásos bohózatát Réthly Attila, a Parasztoperát Mohácsi János rendezi.

Bagoly és Cica összezárva

November 3-án 19 óra

A filmváltozat nagy siker volt, a Bagoly és Cica a színpadon is hódít. Hát persze, ha két nagyszerű színészt láthat a közönség: Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás november 3-­án Szombathelyen játszik.

Szilárdi Béla: Ecset és kalapács - Felolvasószínház

November 4-én 20 órakor

Kortársak, két emblematikus nagyság: egyik Nietzsche (Bajuszos), a modern bölcseleti gondolkodás azóta is folyvást hivatkozott elindítója, másik Munkácsy (Szakállas), az akadémikus 19. századi festészet sikeres, divatos atyamestere.

Nem cipel dinnyét a vállán

Réthly Attiláékhoz december 23-án minden évben talpastól érkezik a karácsonyfa, mert van néhány dolog, amiből nem enged. Mindez a legutóbbi Színházszerdán derült ki, amikor Vlahovics Edit faggatta a rendezőt.

Szín-tárlat: Az első hét év

Megtekinthető: november 15-ig

Hetedik éve csal mosolyt az arcokra, vagy éppen könnyet a szemekbe Szombathelyen a Weöres Sándor Színház. Az első, 9700 című előadásunk bemutatóját azóta közel ötven követte.

Radnóti - Álmok két felvonásban

November 8-án 15 órakor

Radnóti Miklós költő élete álmokban, versekben, először színpadon: 30 képben, 22 táncossal és 8 színésszel. A szövegkönyv a költő verseiből, naplójegyzeteiből, barátai gondolataiból továbbá 1920 és 1945 között elhangzott közéleti beszédek, írások részleteiből áll össze.

Színházszerda

November 5-én 17 órakor

A Színházszerda WSSZ aktuális beszélgetésén Mohácsi János rendezővel beszélget Kovács Márton zenei vezető és Mertz Tibor színész, téma a Parasztopera.

Telefondoktor

December 7-én és 14-én 19 órakor

Békés Dénes, a sikeres nőgyógyász véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. Miközben próbálja telefonon megoldani ezt az aprónak tűnő kellemetlenséget, kis hazugságai önálló életre kelnek odakinn... A telefon pedig folyton csak csöng, és csöng, és csöng...

Meddig mehetek el?! – Sándor Gyögy humoralista (még) élőben

November 22-én 19.30 órakor

75 „éves lettem én..." A humor lényege ugye a „meglepetés". Ki is lennék én... Tréfamisszionárius? Viccvátesz? Mókanomádoló? Kabaréhittérítő? A hitetlenség korának nevettetője? Röhögtető prédikátor? - Nemcsak! Is!

Császárok napja - Lucius Verus

November 14-én 20 órakor

Marcus Aurelius társcsászárának már életében sem jutott sok dicsfény. Az utókor is alig ismeri ezt a magas, jóképű, atletikus termetű, szőke, aranyporral hintett hajú, férfias császárt, aki élete végén gutaütést kapott.

Miért szép? - Boráros Szilárd báb- díszlet- és jelmeztervezővel

December 6-án 19 órakor

A Weöres Sándor Színház Thea-tér programjai között Miért szép? címmel egy új sorozatot indít útjára, ahol képzőművészet, irodalom és zene találkozik. Házigazdák: Oroszy Csaba, Jordán Tamás, Mérei Tamás.

A kút

December 8-án és 9-én 8 és 14 órakor

A Szent Márton Programiroda és a Weöres Sándor Színház interaktív színházi sorozattal kívánja közelebb hozni a középiskolás korosztály számára Szent Márton példázatát.

Balogh József Öröksége Alapítvány versmondó találkozója

December 14-én 10 órakor

A Balogh József Öröksége Alapítvány idén is, immár hagyományosan megrendezi a megyei szintű versmondó találkozót középiskolásoknak. Az eseménynek a Stúdiószínpad ad otthont.

…VAGY NEM LENNI - A magyar holokauszt színházi áldozatai

November 21-én 18.30 órakor

A Magyar Színházi Társaság, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet illetve a Nonprofit Társadalomkutató Egyesület közös kiállítása a Weöres Sándor Színházban látható.

Munkatársat keresünk!

Munkakör: díszítő

A Weöres Sándor Színház az alábbi munkakörbe keres kollégát: díszítő jelentkezését várjuk. Érdeklődni a megadott telefonszámon 9 órától 17 óráig lehet.

Szigliget

Hamvai Kornél Michael Frayn, a nagy sikerű Függöny fel! című bohózat írójának Balmoral című művét adaptálta az ötvenes évek szigligeti alkotóházába.

Bagoly és Cica

November 3-án 19 órakor

Bill Manhoff: Bagoly és Cica című kétszereplős komédiája filmen is emlékezetes volt, Barbra Streisand és George Segal játszott a moziban. Szereplők: Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás.

Drámapályázat Szent Márton tiszteletére

A díj: 3 millió forint

Nyílt drámapályázatot hirdet Szent Márton születésének közelgő 1700. évfordulója alkalmából Szombathely önkormányzata. A nyertes pályaművet 3 millió forinttal díjazzák, 2016-ban műsorára tűzi a Weöres Sándor Színház.

A hülyéje

Bemutató: november 28-án 19 órakor

A három felvonásos bohózatot 1896-ban mutatták be a párizsi Théâtre du Palais Royal-ban. A hülyéje Feydeau egyik legjobban sikerült darabja. George Feydeau-nak remek humora volt, eredetileg színész akart lenni.

<<12<<