Görög László Woody Allennel debütál

„Ne áruljunk zsákbamacskát, ez egy vígjáték”, köszön be az olvasópróbán Béres Attila rendező, előtte az asztalon a példány, a címlapon a szerző, Woody Allen portréjával: Játszd újra, Sam! És a WS Színház újrajátssza, röpteti és kikacagja.

A kripli Holivúdba megy

A kripli olvasópróbáján

Ezt az újságot Johnny is biztos boldogan kikürtölné: a keddi évadnyitó után rögtön megkezdődött a munka a WS Színházban.

Karneválszínház: Mindent Éváról

Augusztus 29-ig a Megyeháza udvarán

Mary Orr: Mindent Éváról című színdarabja filmen vált örök klasszikussá: Bette Davis főszereplésével ma is a filmtörténet egyik legemlékezetesebb alkotásaként tartják számon.

Ha az időjárás közbeszól…

Friss információ: itt és a Facebook-on

Bizonytalan időjárás esetén friss információkat olvashat honlapunkon, a wssz.hu-n, valamint közösségi oldalunkon. Mivel az előadások kezdési időpontjában jegyirodánk már zárva tart, telefonon nem tudunk információt adni.

Munkatársat keresünk!

Munkakör: díszletező, öltöztető

A Weöres Sándor Színház kollégákat keres díszletező és öltöztető munkakörökbe. Információ: +3630/571-1673. Érdeklődni a megadott telefonszámon 9 órától 17 óráig lehet.

A 2015/2016-ös évad

Nyolc előadás a bérletben

Komédia, dráma, népszínmű, bűnügyi komédia, félig mese-félig musical, romantikus vígjáték - nyolc előadás látható a 2015/2016-os évad repertoárjában.

A jegyiroda nyári nyitva tartása

Hétköznapokon 10 órától 16 óráig

Augusztusban hétköznapokon 10 órától 16 óráig tart nyitva a Király utcai helyiség. Jegyfoglalás a 94/318-738-as telefonszámon és a jegy@wssz.hu elektronikus címen.

Transzparens tükröződések - Foky Éva kiállítása

Szeptember 12-én 18 órakor

Foky Éva 1995-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Azóta sikeresen szerepelt számos országos és nemzetközi kiállításon. Munkáit Európa több országában bemutatták már.

Mennyi egy színésznő életkora?

Pelsőczy Réka a Mindent Éva színpadra állításáról

Nehezebb feldolgoznia az idő múlását egy nőnek, ha színésznő? Erre a kérdésre egyértelmű igen a válasz a Mindent Éváról című darabban. Az Orlai Produkciós Iroda előadása Hernádi Judit és Kovács Patrícia főszereplésével augusztus 15-től látható a Karneválszínházban.

„Itt román vagyok, ott meg bozgor”

Interjú Bányai Kelemen Barnával

„Barnikám, mindegy, mit csinálsz a színpadon, az már jó” – mondták a Kaszás Attila-, Színikritikusok és POSZT-díjas marosvásárhelyi színésznek, aki úgy érezte, ha tényleg ennyi, akkor neki vége.

Mégis szép - Udvaros Dorottya önálló estje

Október 26-án 19 órakor

„Mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek?” – kérdezte Udvaros Dorottya és az est rendezője, Vörös Róbert, kortárs magyar íróktól és zeneszerzőktől. Udvaros Dorottya első önálló estje az erre a kérdésre adott válaszokból állt össze.

Miért szép? - Péreli Zsuzsa textilművésszel

Október 20-án 18 órakor

A Weöres Sándor Színház Miért szép? című Thea-tér programján a képzőművészet, az irodalom és a zene találkozik. Házigazdák: Oroszy Csaba, Jordán Tamás, Mérei Tamás.

Stekovics Gáspár: Képpel/írott/táj - könyvbemutató

Szeptember 28-án 18 órakor

A szigligeti alkotóház az írók, költők paradicsoma, amint azt közülük sokan megírták Stekovics Gáspár (STEKO) Képpel írott táj című fotóalbumában Parti Nagy Lajostól Gergely Ágnesig, Kertész Imrétől Csaplár Vilmosig.

Fragments - Dénes Nóra kiállítása

Szeptember 25-én 18 órakor

„A fragmentum szótári jelentése szerint valamely elpusztult vagy befejezetlen műalkotásnak olyan részlete, amely az egészről már alig tájékoztat. Az emberi testet, mint eredendően tökéletes műalkotást veszem alapul.”

Kötelező olvasmány - Géczi János: A Bunkerrajzoló

Szeptember 23-án 18 órakor

Két egészen különleges szellem találkozik ebben a könyvben. Géczi János József Attila-díjas író, a máig legendás Vadnarancsok szerzője most a Vad Fruttik énekesének élettörténetét rakja újra, építi fel.

Mesterségek nyomában/„Mesterségünk címere” - Jordán Tamás beszélgetése Gráfik Imre néprajzkutatóval

Szeptember 21-én 17 órakor

A beszélgetés alapja a Weöres Sándor Színház nagy sikerű Szakmák Színháza című előadása, valamint a budapesti Néprajzi Múzeum kiadásában megjelent Céhemlékek – Guild relics című kötet.

Lázár F. Katalin: Vattacukros süket csend - könyvbemutató

Szeptember 18-án 17.30 órakor

A tizenkét történetből álló novellafüzér fő üzenete, hogy nem az számít, milyen a világ, hanem hogy mi milyenné tesszük azt. Általuk tanulhatjuk meg, hogy az ember elsősorban önmagáért felel, és ha akar, akkor képes változtatni sorsa alakulásán.

Szállj költemény - Kelemen Zoltán és Varga Richárd előadóestje

Szeptember 16-án 19 órakor

Kelemen Zoltán, a Weöres Sándor Színház színművésze és Varga Richárd dalszerző, gitáros, énekes, elsősorban a magyar líra klasszikussá vált műveiből nyújtanak át egy csokorra valót a közönségnek "Szállj költemény" című előadásukban.

Császárok napja - Felejtésre ítélve - Messalina

Szeptember 12-én 20 órakor

A császár bűnös hajlamairól és kéjvágyáról ismert hitvese, Messalina, kihasználva az uralkodó távollétét, s a szüreti forgatagot, örök hűséget készül fogadni Gaius Siliusnak, az egykori konzulnak.

Versenyez a kritikusok díjáért a Vitéz Mihály

Legjobb új magyar dráma, legjobb férfi főszereplő, legjobb jelmez

A Színházi Kritikusok Céhe közzétette az idei kritikusdíj­-várományosok listáját, a 2014/15­-ös évad teljesítményei alapján. A jelöltekről is szavazás dönt, a várományosok között több kategóriában is ott van a szombathelyi Vitéz Mihály.

Martin McDonagh: A kripli

Bemutató: szeptember 25-én 19 órakor

Az ír kortárs szerző, Martin McDonagh egyik legnépszerűbb drámája 1934-ben játszódik. "A Kripli" sötét humorú, groteszk játék egy apró írországi szigetről, egy fiatal fiú tragikomikus utazása.

<<12<<