Elmarad!

A Weöres Sándor Színház értesíti Tisztelt Nézőit, hogy a William Shakespeare: Hamlet című, április 21-én 19 órára hirdetett előadása elmarad. A jegyek április 30-ig a vásárlás helyén visszaválthatók.

Séta az autizmussal élőkért

Április 1-jén 16 órakor

Az autizmus világnapja alkalmából rendezett hagyományos séta idén is a Fő térről indul, célállomás a Weöres Sándor Színház, ahol a közreműködők műsorral várják az érdeklődőket.

„Nem tárgyalok értelmiségiekkel” ­

Olvasópróba: A király mulat

Valló Péter rendező olvasatában „a hatalomhoz való dörgölőzés tragikus természete” mutatkozik meg A király mulat című Victor Hugo-drámában, amelynek ősbemutatója anno kiverte a biztosítékot az előkelő párizsi közönség köreiben.

Jegyárusítás: elkezdődött

Alföldi Róbert rendezi a Makrancos Katát

A 2014/2015-ös évad bérleten kívüli előadása a Makrancos Kata, amelyet Alföldi Róbert rendez. A Nagyszínpad-os vígjáték bemutatója május 15-én lesz. Jegyek már kaphatók!

Munkatársat keresünk!

Munkakör: díszítő

A Weöres Sándor Színház az alábbi munkakörbe keres kollégát: díszítő jelentkezését várjuk. Érdeklődni a megadott telefonszámon 9 órától 17 óráig lehet.

Támogasson minket!

1 %

Az adó egy százalékáról 2015. május 20-ig lehet nyilatkozni. Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft., adószám: 14070697-2-18. Köszönjük felajánlását!

Színházszerda

Április 1-jén 17 órakor

A WSSZ aktuális témája: Victor Hugo: A király mulat című drámájáról Valló Péter rendezővel beszélget Trokán Péter (Saint-Vallier gróf, összeesküvő) és Sodró Eliza (Blanka, a lánya).

A színházi világnapon

Ebből az alkalomból az esti előadások előtt világszerte felolvassák azt az üzenetet, amelyet idén Krzysztof Warlikowski, a kortárs lengyel színház egyik elismert rendezője, a varsói Nowy Teatr művészeti igazgatója fogalmazott meg.

Állandó robbanásveszély

Alföldi Róbert rendez

Alföldi Róbert nem törekszik arra, hogy aktualizálja, főleg átpolitizálja a Makrancos Katát. Vicces, elkeserítő, dühítő, néha meg fájdalmasan szép lesz a korai Shakespeare-vígjáték.

Kit érdekel egy őrült dán, aki képtelen apja halálát feldolgozni?

Czukor Balázs Hamletet rendez

Czukor Balázs szombathelyi rendezéseiben eddig megtalálhattuk magunknak azt, amit a színház műfajában szeretünk: a bevonódást, az intimitást, a kísérletezést, a merészséget és a gondolkodtatni akarást.

Makrancos Kata avagy a hárpia megzabolázása

Bemutató: május 15-én 19 órakor

A fiatal és szabad, szép és megzabolázhatatlan Kata nem tűri a béklyókat, a korlátokat. Nem tud, és nem akar parancsra szeretni, a férfiak kizárólagos uralmát megtagadja. De nem tudja elkerülni az apja által rákényszerített házasságot.

A király mulat

Bemutató: április 30-án 19 órakor

Victor Hugo: A király mulat című drámája egy erkölcstelen királyt mutat be. Korában nem engedték színpadra vinni, bemutatása nagy felháborodással járt.

Pintér Béla és Társulata: Titkaink

Április 8-án 19 órakor

2013 októberében mutatta be Titkaink című előadását a Pintér Béla és Társulata a Szkéné Színházban. A produkció a 80-as évek ügynöktémáját dolgozza fel a Pintértől megszokott humorral, miközben olyan mélységekig hatol, hogy a néző hetekig nem szabadul az emlékétől

Ez a hely! - Kulka János estje

Április 8-án 19 órakor

Kulka Jánosnak nagyon jól áll a sanzon műfaja, mert nem pusztán sanzonosan énekel. Történeteket mesél, embereket és helyzeteket jelenít meg, színházat teremt e zenével.

Császárok napja: Vitellius

Május 30-án 20 órakor

Mit tehet egy, a principátus első századában élő római, ha atyjától csak annyit tanul, hogy a legfőbb erény a talpnyalás? Szinte természetes, hogy életének vezérelvévé a hajbókolást teszi, melynek köszönhetően élvezheti a hatalom kényeztetését.

Hamlet

Április 7-én 19 órakor

Hamlet apja meghalt. Anyja két hónap után hozzámegy volt férje öccséhez. Hamlet szinte beleőrül a fájdalomba. Egy látomásban megjelenik apja szelleme, aki elmondja, hogy az új király ölte meg őt, és arra utasítja Hamletet, hogy bosszulja meg a halálát.

Vaknyugat

Március 30-án 19 órakor

Előadásunk Martin McDonagh fekete humorban gazdag, egyedülálló stílusához hűen próbál egyensúlyozni valóság és fikció, könnyedség és brutalitás, értelem és ösztönösség között.