Ez egy másik osztály volt

Így látják 75 év távlatából a lengyel tragédiát szombathelyi fotósok: Benkő Sándor, Dénes Nóra, Garas Kálmán, Garai Antal, Kaczmarski Ágnes, Mészáros Zsolt, Zergi Borbála és az előadás rendezője, Lukáts Andor munkái láthatóak az Egy másik osztály című kortárs fotókiállításon.

8 nő, 8 férfi

Február 12-én 18.15 órakor

Nyolc művészeti ág tizenhat művésze állít ki nőről és férfiról a február 12-én 18.15 órakor nyíló 8 nő, 8 férfi című képzőművészeti kiállításon az aulában. Közreműködik: Móri Csaba táncművész.

Mind összezárva az égő pajtában: történelem XIV órában ­ és közben csak szól az álmodó Sosztakovics-­keringő

A mi osztályunk

Föladja a leckét a Weöres Sándor Színház új bemutatója. A kortárs lengyel szerző, Tadeusz Slobodzianek darabjából fölkavaró, fejbe kólintó előadást rendezett Lukáts Andor: arról, hogy a „múltunk mind össze van torlódva”. Mérgezi a jelent.

Székfoglalónk a Yeloprint Kft.

A Yeloprint Kft. nyomdaipari tevékenységre specializálódott, magyar tulajdonú cég, töretlen lelkesedéssel, szakmailag felkészült munkatársakkal, hatékonyan és magas színvonalon működik immár 2000 óta.

Egy másik osztály - kortárs fotókiállítás

Megtekinthető: március 10-ig

A mi osztályunk című előadáshoz kapcsolódva kortárs fotókiállítás nyílik az első emeleti kiállítótérben. Benkő Sándor, Dénes Nóra, Garas Kálmán, Garai Antal, Kaczmarski Ágnes, Mészáros Zsolt, Zergi Borbála és az előadás rendezője, Lukáts Andor munkái láthatóak.

RögtönÖzön

Február 10-én 17 órakor

A WSSz színészeinek rögtönöző estje a Café Frei-ben Vass Szilárd műsorvezetésével. Aki ezúttal improvizál: Horváth Ákos, Matusek Attila, Nagy Cili, Hartai Petra.

Szombathelyi Haladás vs. Weöres Sándor Színház - csocsókupa

Február 17-én 16.30 órakor

Egri Viktor közvetítésével és Jordán Tamás közreműködésével a Szombathelyi Haladás labdarúgói és a Weöres Sándor Színház színészei csapnak össze a csocsóasztalnál.

Heltai naplója - Bálint András estje

Február 18-án 19 órakor

Heltai beszámol a hétköznapi borzalmakról, és bár megjárta a csillagos házakat és a Gestapo börtönét, mégis bájos humorral és öniróniával mesél, anekdotázik. Elhangzanak korabeli sanzonok és a János vitéz dalaiból is néhány.

Kritikus beszél és kérdez - A Hamleten túl…

Február 24-én 17.30 óra

Ölbei Lívia újságíró, színikritikus, a Színházi Kritikusok Céhének tagja vezetésével közönségtalálkozó és beszélgetés lesz az alkotókkal a Weöres Sándor Színház Hamlet című előadásáról.

Kötelező olvasmány - Spiró György: Diavolina

Március 10-én 18 órakor

Diavolina, a cselédből lett orvos évtizedekig szolgálta Gorkijt, feleségeit, szeretőit és az akkor már világhírű íróhoz csapódó vendégek hadát, majd ő lett Alekszej ápolója és utolsó szerelme. Spiró György új regényében ennek az okos és éleslátó asszonynak a bőrébe bújt.

Császárok napja - Minerva gyermeke – Caligula negyedik felesége

Március 18-án 20 órakor

Caesonia előkelő, három gyermekes római hölgy. Fiatalnak éppen már nem mondható, a pompát és a botrányokat viszont még mindig szenvedélyesen kedveli. Császári férjet szemel ki magának.

Európai Szent Márton ábrázolások

Március 5-én 18.15 órakor

Az ismert szombathelyi fotós utazásai során számos Szent Márton témájú festményt, szobrot, épületet kapott lencsevégre. Az időszaki kiállítás ezen alkotásokból válogat, képzeletbeli utazásra invitálva a látogatót.

Krimi a tavaszi kínálatban

Bűnügyi komédia a tavaszi bérlet egyik előadása - bemutató február 12-én Göttinger Pál rendezésében. A 8 nő próbafolyamata az olvasópróbával december 18-án elkezdődött. Vendég színésznő: Grisnik Petra.

Mindenütt nő - irodalmi est a nőkről, versben, dalban, prózában

Március 22-én 18 órakor

A 2013-ban indult Mindenütt Nő, női alkotókat, női sorsokat bemutató, országos rendezvénysorozathoz a Weöres Sándor Színház hagyományosan minden évben csatlakozik.

Szállj költemény - Kelemen Zoltán és Varga Richárd előadóestje

Március 11-én 19 órakor

Kelemen Zoltán, a Weöres Sándor Színház színművésze és Varga Richárd dalszerző, gitáros, énekes, elsősorban a magyar líra klasszikussá vált műveiből nyújtanak át egy csokorra valót a közönségnek "Szállj költemény" című előadásukban.

Tizenkettő - Egy tucat

Meselemezt készítettünk

Tizenkettő - Egy tucat címmel meselemez készült a Weöres Sándor Színház színészeinek előadásában: 12 népmesét és 12 népdalt tartalmaz a hanghordozó.

Köpönyeg és palást

A Szent Márton drámapályázat győztese

A 2014-ben nyílt drámapályázatot hirdetett Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata. A nyertes pályaművet márciusban műsorára tűzi a Weöres Sándor Színház.

Tadeusz Słobodzianek: A mi osztályunk

A lengyel Słobodzianek tíz lengyel és zsidó diák személyes elbeszélésének és megrendítő visszaemlékezésének tükrében mutatja be hazája részvételét a XX. század borzalmaiban 1925-től napjainkig.

Robert Thomas: Nyolc nő

Bemutató: 2016. február 12-én 19 órakor

A nyolc egyenrangú szereplőt felvonultató, nagy ensemble-játékra lehetőséget adó krimiből filmváltozat is készült, Francois Ozon rendezésében, 2002-ben. A bűnügyi komédiát Göttinger Pál rendezi.

Gubanc

Színházi előadás 8-10 éveseknek a Káva Kulturális Műhely komplex színházi nevelési produkciója nyomán. Kálmánchelyi Zoltán, Vass Szilárd, Alberti Zsófi, Papp-Ionescu Dóra szereplésével.

Telefondoktor

Békés Dénes, a sikeres nőgyógyász véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. Miközben próbálja telefonon megoldani a kellemetlenséget, hazugságai önálló életre kelnek... A telefon pedig folyton csak csöng...

<<12<<