Munkatársat keresünk!

A Weöres Sándor Színház az alábbi munkakörbe keres kollégát: díszítő jelentkezését várjuk. Érdeklődni a megadott telefonszámon 9 órától 17 óráig lehet.

Legyen Ön a névadó!

Házaspár az aulában

A hölgy és párja legújabb rajongója a Weöres Sándor Színháznak. Az aulában állnak, hangosan megbeszélnek minden színházi élményt. Részt vesznek az előadásokon, a Thea-tér programokon, az egyéb eseményeken.

Képek az Útirajzok sorozatból

Január 30-án 18.30 órakor

Bakucz András okleveles építész tervező művész kiállítása nyílik a Hosszú út az éjszakába bemutatója előtt a Weöres Sándor Színház aulájában.

Román nemzeti hős és Székely ősbemutató

Vitéz Mihály

Székely Csaba Vitéz Mihály című komikus történelmi tragédiáját mutatják be a szombathelyi Weöres Sándor Színházban február 6-án. A színmű a Weöres Sándor drámapályázat díjnyertes alkotása.

A tavaszi bérlet előadásai

Első bemutató: január 30-án

Eugene O'Neill: Hosszú út az éjszakába, Székely Csaba: Vitéz Mihály, Neil Simon-Cy Coleman-Dorothy Fields: Sweet Charity, Victor Hugo: A király mulat - dráma, komikus történelmi tragédia, musical és ismét egy dráma a tavaszi bérlet kínálata.

Minden Freiben dől el – Sziszi és Zoli

Milyen az üveglap mögé zárt pillanat? Ki lehet szabadulni belőle? Népbetegség lett a depresszió, de vajon hogyan viseli el ezt a nép, vagyis Sziszi? Mi az, ami lop is és büdös is, és vajon mitől igazán ízletes a balatoni hal?

Vaslábosban kovászos kenyeret

Dragomán György receptjei élethez és regényíráshoz

A Weöres Sándor Színház Kötelező olvasmány sorozatán pénteken este Dragomán György legújabb regénye, a Máglya, és egy kedves-mosolygós-boldog író volt terítéken.

3. Thália Humorfesztivál

Versenyez A hülyéje

2015. február 11-e és 15-e között harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Thália Színházban a humorfesztivál, amelynek mottója most is változatlan: főszerepben a nevetés.

Vaknyugat

Március 30-án 19 órakor

Előadásunk Martin McDonagh fekete humorban gazdag, egyedülálló stílusához hűen próbál egyensúlyozni valóság és fikció, könnyedség és brutalitás, értelem és ösztönösség között.

Telefondoktor

Békés Dénes, a sikeres nőgyógyász véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. Miközben próbálja telefonon megoldani a kellemetlenséget, hazugságai önálló életre kelnek... A telefon pedig folyton csak csöng...

Kripli Mari

Március 26-án 19 órakor

Lázár Kati hosszú gondolkodás után színpadra állította a Jászai Mari naplójából készülő egyszemélyes előadását, amelyben a kor közkedvelt színésznőjének életét eleveníti meg. A produkció létrejöttében Lázár Katit munkatársa, Gyalog Eszter segítette.

A kút

A Szent Márton Programiroda és a Weöres Sándor Színház interaktív színházi sorozattal kívánja közelebb hozni a középiskolás korosztály számára Szent Márton példázatát.

Színházszerda

Február 4-én 17 órakor

Székely Csaba: Vitéz Mihály című komikus történelmi tragédiájáról Bajomi-Nagy György beszélget Béres Attila rendezővel. A mű a Weöres Sándor Színház által 2013-ban meghirdetett drámapályázat díjnyertes alkotása.

Hosszú út az éjszakába

Bemutató: január 30-án 19 órakor

A Hosszú út az éjszakába O’Neill leginkább önéletrajzi ihletettségű színműve. Szinte minden motívuma saját családjának történetét idézi. A szerző életében nem engedélyezte a bemutatását.

Sweet Charity

Bemutató: 2015. március 20-án 19 órakor

A musicalt Federico Fellini Cabiria éjszakái című világsikerű filmje alapján írta a Neil Simon-Cy Coleman-Dorothy Fields trió. A főbb szerepekben: Nagy Cili, Fekete Linda, Németh Judit, Bálint Éva, Horváth Ákos, Jámbor Nándor e.h., Matusek Attila e.h.

Vitéz Mihály

Ősbemutató: 2015. február 6-án 19 órakor

„Erdély története mindig is zűrös volt, de a tizenhetedik század elejére a történelem szereplőinek sikerül végzetesen összebonyolítaniuk itt az eseményeket."

Szigliget

Hamvai Kornél Michael Frayn, a nagy sikerű Függöny fel! című bohózat írójának Balmoral című művét adaptálta az ötvenes évek szigligeti alkotóházába.

Drámapályázat Szent Márton tiszteletére

A díj: 3 millió forint

Nyílt drámapályázatot hirdet Szent Márton születésének közelgő 1700. évfordulója alkalmából Szombathely önkormányzata. A nyertes pályaművet 3 millió forinttal díjazzák, 2016-ban műsorára tűzi a Weöres Sándor Színház.

A hülyéje

A három felvonásos bohózatot 1896-ban mutatták be a párizsi Théâtre du Palais Royal-ban. A hülyéje Feydeau egyik legjobban sikerült darabja. George Feydeau-nak remek humora volt, eredetileg színész akart lenni.

Parasztopera

Balladisztikus történet erdélyi magyar népdalokkal, barokk és rock zenével opera formában, amelyben lesz néhány boldogtalan sorsú ember, szenvedély, humor, vérfertőzés és gyilkosság.

A szelíd teremtés

Dosztojevszkij 1876 őszén írta meg ezt a kisregényét egy újsághír alapján, amely szerint „egy szegény sorsú, fiatal varrólányka levetette magát egy harmadik emeleti ablakból…s míg az utcára zuhant, egy szentképet szorongatott a kezében”.

<<12<<