Várjuk 2015-ben is!

Békés, boldog karácsonyt és örömökben gazdag új évet kíván önnek és szeretteinek a Weöres Sándor Színház! 2015-ben is szeretettel várjuk az Akacs Mihály utca 7-ben!

Bábelna Jó pálinkával és Telefondoktorral

Bérleten kívül januárban is

2015-ben is várjuk a színházbarátokat pálinkás életképekre, nyelvtudás hiányából adódó, bábelnai zűrzavaros vacsorára, s kiderül az is, hogy mi történik akkor, ha bezáródik az ajtó, a telefon pedig csak csörög, csörög...

A tavaszi bérlet előadásai

Első bemutató: január 30-án

Eugene O'Neill: Hosszú út az éjszakába, Székely Csaba: Vitéz Mihály, Neil Simon-Cy Coleman-Dorothy Fields: Sweet Charity, Victor Hugo: A király mulat - dráma, komikus történelmi tragédia, musical és ismét egy dráma a tavaszi bérlet kínálata.

Ajándékutalvány előadásokra

Színházi élmény karácsonyra

Lepje meg szeretteit egy kellemes színházi estével, ajándékozzon a Weöres Sándor Színház előadásaira szóló ajándékutalványt! 500, 1.000 és 2.000 forint címletekben vásárolható.

Decemberi nyitva tartás

Adventi hétvégék

Hétköznapokon 9 órától 17 óráig tart nyitva a Király utcai jegyiroda, de hétvégenként, - ahogy az adventi és a két ünnep közötti időszakban már megszokott -, is szeretettel várják az érdeklődőket a munkatársak.

Humorfesztivál a Thália Színházban

Versenyez A hülyéje

2015. február 11. és 15. között harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Thália Színházban a humorfesztivál, melynek mottója most is változatlan: főszerepben a nevetés.

Telefondoktor

Békés Dénes, a sikeres nőgyógyász véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. Miközben próbálja telefonon megoldani a kellemetlenséget, hazugságai önálló életre kelnek... A telefon pedig folyton csak csöng...

Kéknyúl Hammond Trio

December 29-án 21 órakor

Premecz Mátyás neve a hazai közönség számára két dologgal forrt össze: lendületes zenekarokkal és egy óriási Hammond orgonával. Szombathelyre ezúttal orgonatriójával látogat.

Kötelező olvasmány - Dragomán György: Máglya

Január 16-án 17 órakor

Mi történik, amikor egy ország felszabadul? Mindenki megkönnyebbül hirtelen, vagy cipeljük magunkkal a múltunk súlyát? A beszélgetést - ahogy máskor is - Lévai Balázs vezeti, közreműködik Jordán Tamás.

Vlahovics Edit Aase-díjas

Elismerés az epizodistának

A Gobbi Hilda által alapított díjat 25. alkalommal vehette át hétfőn négy művész - két nő és két férfi - Budapesten, a Bajor Gizi Színészmúzeumban.

A kút

December 9-én 8 és 14 órakor

A Szent Márton Programiroda és a Weöres Sándor Színház interaktív színházi sorozattal kívánja közelebb hozni a középiskolás korosztály számára Szent Márton példázatát.

Császárok napja: Marcus Claudius Tacitus

Január 8-án 20 órakor

Mit tehet az a római, akit halála előtt alig egy évvel, 275 őszén, idős korában szólít csak fel a szenátus a caesari méltóság elfogadására? Aki addigi élete során nem tett szert különösebb katonai dicsőségre.

Színházszerda

Folytatás: januárban

A Weöres Sándor Színház által 2013-ban meghirdetett drámapályázat nyertes alkotása, Székely Csaba: Vitéz Mihály című munkája a téma. Az előadást Béres Attila rendezi. Az ősbemutató február 6-án lesz.

Hosszú út az éjszakába

2015. január 30-án 19 órakor

A Hosszú út az éjszakába O’Neill leginkább önéletrajzi ihletettségű színműve. Szinte minden motívuma saját családjának történetét idézi. A szerző életében nem engedélyezte a bemutatását.

Vitéz Mihály

Ősbemutató: 2015. február 6-án 19 órakor

„Erdély története mindig is zűrös volt, de a tizenhetedik század elejére a történelem szereplőinek sikerül végzetesen összebonyolítaniuk itt az eseményeket."

Szigliget

Hamvai Kornél Michael Frayn, a nagy sikerű Függöny fel! című bohózat írójának Balmoral című művét adaptálta az ötvenes évek szigligeti alkotóházába.

Drámapályázat Szent Márton tiszteletére

A díj: 3 millió forint

Nyílt drámapályázatot hirdet Szent Márton születésének közelgő 1700. évfordulója alkalmából Szombathely önkormányzata. A nyertes pályaművet 3 millió forinttal díjazzák, 2016-ban műsorára tűzi a Weöres Sándor Színház.

A hülyéje

A három felvonásos bohózatot 1896-ban mutatták be a párizsi Théâtre du Palais Royal-ban. A hülyéje Feydeau egyik legjobban sikerült darabja. George Feydeau-nak remek humora volt, eredetileg színész akart lenni.

Parasztopera

Balladisztikus történet erdélyi magyar népdalokkal, barokk és rock zenével opera formában, amelyben lesz néhány boldogtalan sorsú ember, szenvedély, humor, vérfertőzés és gyilkosság.

A szelíd teremtés

Dosztojevszkij 1876 őszén írta meg ezt a kisregényét egy újsághír alapján, amely szerint „egy szegény sorsú, fiatal varrólányka levetette magát egy harmadik emeleti ablakból…s míg az utcára zuhant, egy szentképet szorongatott a kezében”.

Én és a kisöcsém

Tüneményes történet, remek szerepek, mennyei muzsika fülbemászó slágerdalokkal. Csupa-csupa örömforrás színésznek, rendezőnek, de mindenekelőtt és mindenekfölött a közönségnek.

<<12<<