Időpontváltozás: Meseautó - Szabó Tibor koncertje

Értesítjük kedves közönségünket, hogy az október 27-én 20 órára meghirdetett Meseautó - zenés utazás négy tételben elnevezésű koncert időpontja megváltozott: 28-án 20 órakor kezdődik Szabó Tibor és zenekarának estje.

Regisztráció a Prémium Premierre!

Vendégek: Király Gábor és Rudolf Péter

A nagy érdeklődésre való tekintettel arra kérjük közönségünket, hogy regisztráljanak, ha szeretnének részt venni a rendezvényen, amelynek vendége a válogatott kapus, Király Gábor, illetve a foci iránt is rajongó nagyszerű színész, Rudolf Péter.

Először játszanak együtt Szombathelyen

Felolvasószínház: szeptember 25-én 17 órakor a Nagyszínpadon

Végre: Törőcsik Mari és Jordán Tamás együtt a szombathelyi WSSz színpadán! Felolvasószínház, amelyben Törőcsik Mari Liszt Ferenc lányát, Jordán Tamás Nietzschét játssza.

Szilárdi Béla: Fakuló hajnalpír - felolvasószínház

Szeptember 25-én 17 órakor

Szilárdi Bélát – az emberi élet, történetekben megformálódó lényege érdekli: a szabadság körei, a magány természetrajza, a szeretet, a megértés és ezek hiánya, a kiszolgáltatottság testnek, léleknek, másik embernek.

Casting: feketebőrű lányt keresünk!

Ide várjuk az anyagot: titkarsag@wssz.hu

Induló produkciónkhoz keresünk csinos, 35 év alatti, feketebőrű lányt statiszta/segédszínész feladatra. Az előadást a színház bérletes sorozatában tűzi műsorra.

Szavazzon a közönség!

Voksolás a kedvenc színészre

A színházat támogató Opel Szentgotthárd Kft. 2013-ban megalapította az Opel különdíjat: a kitüntetést évente egy színész kaphatja meg. Arról, hogy kié legyen az elismerés a 2015/2016-os évadban végzett munkájáért, online szavazás dönt.

A 2016/2017-es évad

Négy őszi, négy tavaszi, két bérleten kívüli előadás

A 2016/2017-es évadban is nyolc bérletes és két bérleten kívüli bemutató várja a szombathelyi közönséget. Rendez Alföldi Róbert, Mohácsi János, Lukáts Andor, Horgas Ádám, Valló Péter, Béres Attila, Réthly Attila, Zsótér Sándor.

Prémium Premier - A Prémium magazin őszi lapszámának bemutatkozó estje

Szeptember 26-án 19 órakor

A Prémium magazin őszi lapszáma mutatkozik be a Weöres Sándor Színházban Király Gábor válogatott kapus, Rudolf Péter színművész és Mittlné Ódor Anita borász közreműködésével.

Conchita Wurst is eljött, s érkezett egy menyasszony is

Színházak éjszakája

A nyílt próbákra alig lehetett beférni, az alkalmi sminkszobából Conchita Wurst került elő, a tévéstúdióban díszletmaketteket láthattunk, az aulában a színészek, színházi munkatársak rejtett képességeire derült fény, a klubban a Meseautó után a Mágikus Mintha parkolt. Késő este pedig beszöktettek egy igazi menyasszonyt.

Baráth Noémi fotókiállítása - Roncsolások

Szeptember 30-án 18.15 órakor

„Körülbelül öt éve foglalkozom fotográfiával, teljesen magával ragadott. Eleinte a természet apró részletei vonzottak, az utóbbi időben azonban elkanyarodtam a kísérleti fotózás felé."

Válogatás a színház munkatársainak képzőművészeti és iparművészeti munkáiból

Megtekinthető: október 19-ig

Válogatás a színház munkatársainak képzőművészeti és iparművészeti munkáiból: festmények, rajzok, ékszerek, fotók, ruhák, fatárgyak, s egyéb érdekességek láthatóak - a lényeg, hogy az összes kiállítási darabot a színházban dolgozók készítették.

Felhőcirkusz - táncszínházi előadás Weöres Sándor gyerekversei nyomán

Október 10-én 9 órakor

Juhász Kata koreográfus ezúttal a legkisebbekhez kíván szólni a kortárstánc nyelvén Weöres Sándor verseinek ritmusai és motívumai által ihletett előadásával. A Felhőcirkusz képekkel, mozgással, élőzenével mesél gyereknézőinek.

Színházcsinálók - A vendég: Gács Anna

Október 20-án 18 órakor

A Szépírók Társasága és a Weöres Sándor Színház szervezésében Színházcsinálók címmel indult az a beszélgetéssorozat, amely a kortárs magyar irodalom és színház iránt érdeklődő közönséget szólítja meg.

Válogatás Telek Balázs fotóművész alkotásaiból

Október 21-én 18 órakor

Telek Balázs (1974-2015) a magyar kortárs fotográfia, Balogh Rudolf-díjas kiemelkedő alakja. Egyedi, saját építésű camera obscuráival sajátos nézőpontból mutatja meg a minket körülvevő dimenziókat.

Kötelező olvasmány - Grecsó Krisztián: Jelmezbál

Október 25-én 18 órakor

Grecsó Krisztián új könyvének fejezetei önmagukban is kiadnak egy-egy képet, mintha mindegyik történet más családtag vagy szomszéd élete lenne. Az utak keresztezik egymást, és végül, bármennyire is összekeveredtek térben és időben a darabkák, összeáll a nagy, drámai egész.

Hétköznapok sanzonjai - Kelemen Zoltán és Völgyi Attila koncertje

Október 21-én 19 órakor

A Hétköznapok sanzonjai egy különös, borzongató, ismerősen ismeretlen világba repítik a hallgatókat, nézőket. Mindegyik dal egy különálló „égitest”. A hangszeres játék és a szövegek elválaszthatatlan szimbiózist alkotnak a mintegy 80 perces produkcióban.

Für Anikó - Kitalált világ - unplugged koncert

Október 26-án 19 órakor

Für Anikót, a Jászai Mari-díjas, érdemes művészt egy új oldaláról ismerheti meg a közönség, hiszen csodásan énekel is. 2006-ban debütált a Nőstény álom című lemeze, melynek zenéjét Hrutka Róbert, az elgondolkodtató dalszövegeket Bereményi Géza szerezte.

Szabó Tibor és zenekara - Meseautó – zenés utazás négy tételben

Október 28-án 20 órakor

Szabó Tibor és zenekara koncertje, - mint ahogy azt az alcím is mutatja -, zenés utazásra invitálja az érdeklődőt. A műsor többnyire a 20. század első felének nemzetközi dalterméséből ad ízelítőt négy tételben.

Jordi Galcerán: A Grönholm-módszer

Bemutató: október 11-én 19 órakor

Spanyol kortárs szerző, Jordi Galcerán megtörtént esemény kapcsán írta meg fordulatos és szellemes színdarabját. Négy pályázó – három férfi és egy nő – felvételi beszélgetésre érkezik egy multinacionális vállalathoz, ahol kereskedelmi igazgatót keresnek.

B. Török Fruzsina: Végállomás

Bemutató: október 5-én 19 órakor

A történet egy vonat étkezőkocsijában kezdődik az 1890-es évek elején, késő éjszaka. A történet férfi és nő kimeríthetetlen, titkokkal és hazugságokkal, vágyakkal és szenvedélyekkel teli kapcsolatáról szól.

Szivárvány havasán - Köpönyeg és palást

2014-ben nyílt drámapályázatot hirdetett Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata. A nyertes pályaművet márciusban műsorára tűzi a Weöres Sándor Színház.

<<12<<