Kiss Mari is jelölt

Kiss Marit, Kristán Attilát és Mészáros Tibort jelölték idén a Kaszás Attila-díjra, írja az MTI. A három színművészre a www.kaszasattiladij.hu oldalon és telefonon lehet szavazni majd június 1-től július végéig.

Fordításról, nyers húsról és fügefalevélről

Interjú Nádasdy Ádámmal

„Sose fogjuk megtudni, mi hangzott el akkoriban a színpadon”, mondja Nádasdy Ádám nyelvész, költő, tanár, műfordító, akit értek meglepetések a Makrancos Kata szombathelyi premierjén.

Vitéz Mihály: az évadban utoljára

Június 1-jén

Az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSzT) versenyprogramjában szereplő Vitéz Mihály előadás ebben az évadban még egyszer látható a Márkus Emília teremben.

A 2015/2016-ös évad

Nyolc előadás a bérletben

Komédia, népszínmű, bűnügyi komédia, félig mese-félig musical, színmű, romantikus vígjáték - nyolc előadás látható a 2015/2016-os évad repertoárjában.

Bérletfoglalás a következő évadra

Június 5-ig

Június 5-ig foglalhatnak bérletet a jövő évadra a bérlettulajdonosok. A fenti időtartam alatt jelenlegi helyüket tudjuk biztosítani. A foglalásokat augusztus 19-ig tartjuk: a most foglalt bérleteket eddig az időpontig lehet megvásárolni.

Kaszás Attila-díj 2015

Jelöltünk: Kiss Mari

Idén immáron nyolcadik alkalommal adják át a Kaszás Attila-díjat. A három színművészre június 1-től július végéig lehet szavazni. A díjazott nettó ötszázezer forintos díjazásban részesül.

Színházszerda

Június 3-án 17 órakor

A WSSZ aktuális júniusi eseményén a Weöres Sándor Színház 2015 őszi és 2016 tavaszi évadának műsortervéről Jordán Tamás színházigazgató és Béres Attila főrendező beszélget.

Gubanc a Weöres Sándor Színházban

Németh Gyöngyi és csapata arra készül, hogy bevigyen minket az erdőbe. Kedden délelőtt izgalmas vállalkozás vette kezdetét a Weöres Sándor Színházban, ahol még nem volt példa TIE-előadás létrehozására. Most lesz.

Macsóvilág Magyarországon

Makrancos Kata avagy a hárpia megzabolázása

Erőkultusz és kiszolgáltatottság. Fergetegesen szomorú vígjáték a Makrancos Kata: Alföldi Róbert őrületes tempóban vérbő, igazi, kristályos és sokrétegű színházat csinál. Tükör és a kor foglalatja, ahogy Shakespeare kívánta. De azért ő is megkapja a magáét.

Lamantin Klub – Éles Gábor Trio

Június 5-én 21 órakor

Éles Gábor szerző kompozícióiban és a trió játékában fel lehet fedezni a tradicionális blues zene tiszteletét, a soul zene édeskés ízét, a rockzene elemi erejét.

Oroszy Csaba dobozol: villanyfényes kiállítás a WSSz­-aulában

Szúrós szemű, barátságos arcú fiatalember a pultnál. Így emlékszik Jordán Tamás színigazgató Oroszy Csabára azokból a történelem előtti időkből, amikor személyesen még nem ismerték, de rögtön kiszúrták egymást.

Makrancos Kata avagy a hárpia megzabolázása

Bemutató: május 15-én 19 órakor

A fiatal és szabad, szép és megzabolázhatatlan Kata nem tűri a béklyókat, a korlátokat. Nem tud, és nem akar parancsra szeretni, a férfiak kizárólagos uralmát megtagadja. De nem tudja elkerülni az apja által rákényszerített házasságot.

A király mulat

Victor Hugo: A király mulat című drámája egy erkölcstelen királyt mutat be. Korában nem engedték színpadra vinni, bemutatása nagy felháborodással járt.

Hamlet

Hamlet apja meghalt. Anyja két hónap után hozzámegy volt férje öccséhez. Hamlet szinte beleőrül a fájdalomba. Egy látomásban megjelenik apja szelleme, aki elmondja, hogy az új király ölte meg őt, és arra utasítja Hamletet, hogy bosszulja meg a halálát.