Mennyi egy színésznő életkora?

Nehezebb feldolgoznia az idő múlását egy nőnek, ha színésznő? Erre a kérdésre egyértelmű igen a válasz a Mindent Éváról című darabban. Az Orlai Produkciós Iroda előadása Hernádi Judit és Kovács Patrícia főszereplésével augusztus 15-től látható a Karneválszínházban.

„Itt román vagyok, ott meg bozgor”

Interjú Bányai Kelemen Barnával

„Barnikám, mindegy, mit csinálsz a színpadon, az már jó” – mondták a Kaszás Attila-, Színikritikusok és POSZT-díjas marosvásárhelyi színésznek, aki úgy érezte, ha tényleg ennyi, akkor neki vége.

Előadás Svédországban

Hamlet hazamegy

­A Weöres Sándor Színház különleges Hamlet-­előadása meghívást kapott a svédországi Ystad városába. A Hamlet­-társulat augusztus végén lép föl a svéd járási székhely színházában.

A jegyiroda nyári nyitva tartása

Hétköznapokon 10 órától 16 óráig

Augusztusban hétköznapokon 10 órától 16 óráig tart nyitva a Király utcai helyiség. Jegyfoglalás a 94/318-738-as telefonszámon és a jegy@wssz.hu elektronikus címen.

Két új színész ősztől

Bányai Kelemen Barna és Görög László

Két színésszel bővül a társulat: a jövő évadra Szombathelyre szerződik Görög László és Bányai Kelemen Barna. Czukor Balázs elmegy, Béres Attila főrendező pedig a miskolci színházat vezeti.

Bérletfoglalás a következő évadra

Foglalás: augusztus 19-ig

Az előző évadbeli - 2014/2015 - helyekre szóló bérleteket augusztus 19-ig tartja a jegyiroda, azokat eddig az időpontig lehet megvásárolni. Személyes foglalásnál kérjük, hozza magával jelenlegi bérletét!

A 2015/2016-ös évad

Nyolc előadás a bérletben

Komédia, népszínmű, bűnügyi komédia, félig mese-félig musical, színmű, romantikus vígjáték - nyolc előadás látható a 2015/2016-os évad repertoárjában.

Jelenetek 2 házasságból: olvasópróba

Koltai Róbert rendezése októberben

Október 5-én lesz a bemutatója a Jelenetek 2 házasságból című, két egyfelvonásos komédiának, amelyet Koltai Róbert rendez a 2015/2016-os évadban.

Elismerés a POSzT-on

Bajomi Nagy György: ismét díjazott

Bajomi Nagy György a Vitéz Mihály című előadásban nyújtott alakításáért a Színházi Dolgozók Szakszervezetének Básti Lajos-díját vehette át a XV. Pécsi Országos Színházi Találkozó zárónapi gálaműsorán.

Tizenegy bemutató a következő évadban

Tizenegy bemutatót tervez a következő évadban a Weöres Sándor Színház - közölte Jordán Tamás, a teátrum igazgatója a 2015/16-os szezonról szóló Színházszerda-beszélgetésen a Cafe Frei-ben.

Tündérmese az ­évad végén

...aztán mindent megtudunk Éváról

A király még mulatott egyet, Petruchio is jól megzabolázta Makrancos Katát – így búcsúzott a kőszínházi szezon a Weöres Sándor Színházban. De a munka nem ért véget.

Karneválszínház: Mindent Éváról

Bemutató: augusztus 15-én 18 órakor

Mary Orr: Mindent Éváról című színdarabja filmen vált örök klasszikussá: Bette Davis főszereplésével ma is a filmtörténet egyik legemlékezetesebb alkotásaként tartják számon.

Kooperett

Augusztus 25-én és 25-én 19 órakor

"Én és a kisöcsém, fütyülünk a nőkre az idén…" - Szinetár Dóra és Dolhai Attila Szombathelyen énekel ismert musicalslágereket, operett betétdalokat: a Kooperett című zenés esten.

Makrancos Kata avagy a hárpia megzabolázása

A fiatal és szabad, szép és megzabolázhatatlan Kata nem tűri a béklyókat, a korlátokat. Nem tud, és nem akar parancsra szeretni, a férfiak kizárólagos uralmát megtagadja. De nem tudja elkerülni az apja által rákényszerített házasságot.

A király mulat

Victor Hugo: A király mulat című drámája egy erkölcstelen királyt mutat be. Korában nem engedték színpadra vinni, bemutatása nagy felháborodással járt.