Határidő!

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy az idei évre szóló Sodexo kultúrautalványok beváltási határideje március 31. Hétköznapokon 9 órától 17 óráig várják az érdeklődőket a jegyiroda munkatársai.

Színházi világnapi üzenet

Idén: Isabelle Huppert francia színésznőtől

"55 év óta minden tavasszal megünnepeljük a színházi világnapot. Ez egy különleges alkalom. Időn és téren átívelő ünnep. A színház védelmez és menedéket nyújt. Hiszem, hogy szeret minket…. ahogy mi is szeretjük őt."

Minden jegy elkelt!

Májusban: Pintér Béla és Társulata - Szkéné

Május 14-én - immár hagyományosan - ismét vendégszerepel a Weöres Sándor Színházban Pintér Béla és Társulata. A Szkénével közösen a Kaisers TV, Ungarn című előadásukat játsszák a Nagyszínpadon.

Miért szép? - a Weöres Sándor Színház társulatával

Március 28-án 18 órakor

A Weöres Sándor Színház Miért szép? című Thea-tér programján a képzőművészet, az irodalom és a zene találkozik. Házigazdák: Oroszy Csaba, Jordán Tamás, Mérei Tamás.

Paul Foster: I. Erzsébet

Április 3-án 19 órakor

Paul Foster színdarabja a világtörténelem egyik legnagyobb és egyik legellentmondásosabb alakjának, I. Erzsébetnek, a modernkori Anglia megteremtőjének állít emléket.

Tünet Együttes - Sóvirág - avagy a létezés eufóriája

Április 5-én 19 órakor

Egy 90 éves Auschwitz-Birkenau-túlélő és egy fiatal táncosnő duettje. Éva szenvedélyes öröm-kereső, Emese folyton mindenkit meg akar váltani. Éva nem szokott búcsúzkodni, Emese szeret hazajönni. Közös anyanyelvük a tánc.

Semmi Konferencia - Dalos színház: Előadja a Kiscsillag és Földes Eszter

Április 7-én 21 órakor

A Semmi Konferencia alkotói, Földes Eszter és Lovasi András gondolkodtak egy „hagyományosabb” drámai formán, ahol a színész „színészkedik”, a zenész pedig „zenészkedik”.

Tartuffe: olvasópróba

Molière-bemutató: május 5-én

Molière darabját megírása után azonnal betiltották, pedig Molière céltáblája nem a vallás vagy a papság volt, hanem azok, akik az emberi gyengeséget, kiszolgáltatottságot vagy butaságot kihasználva, a hit álarcában egyéni érdekeiket érvényesítik.

Szabó Tibor és zenekara - Meseautó – zenés utazás négy tételben

Április 9-én 18 órakor

Szabó Tibor és zenekara koncertje, - mint ahogy azt az alcím is mutatja -, zenés utazásra invitálja az érdeklődőt. A műsor többnyire a 20. század első felének nemzetközi dalterméséből ad ízelítőt négy tételben.

Prémium Premier - A Prémium magazin tavaszi lapszámának bemutatkozó estje

Április 10-én 18 órakor

A Prémium magazin tavaszi lapszáma mutatkozik be a Weöres Sándor Színházban Jakupcsek Gabriella médiaszemélyiség és Kiss Katalin, a MAM Hungária Kft. ügyvezető igazgatója közreműködésével.

Kötelező olvasmány - Darvasi László: Isten. Haza. Csal.

Április 26-án 18 órakor

A kínai bölcsek, a szenvedélyes trubadúrok vagy a délszláv háború világa után Darvasi László legújabb novellái közelebbi tájékra kalauzolnak bennünket: a magyar vidékre, ahol az apáinkat és az anyáinkat hagytuk.

A falu rossza a versenyprogramban

A Városmajori Színházi Szemlén

Hat város hat színház hat legjobb zenés, szórakoztató előadása szerepel az idei Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában, amely június 22-e és július 11-e között lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A falu rossza a POSzT versenyprogramjában

A Mohácsi-rendezés a legjobb tizennégy között

Mától nyilvános, hogy mely előadások szerepelnek a POSzT-on. A hazai színházi szakma legrangosabb seregszemléjét június 8-a és 17-e között láthatja a közönség Pécsett. A szombathelyi A falu rossza című Mohácsi-rendezés is bekerült a versenyprogramba.

Támogasson minket!

1 %

Az adó egy százalékáról 2017. május 20-ig lehet nyilatkozni. Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft.: adószám: 14070697-2-18. Köszönjük felajánlását!

Munkatársat keresünk!

Munkakör: díszítő

A Weöres Sándor Színház kollégát keres díszítő munkakörbe. Információ: +3630/571-8009. Érdeklődni a megadott telefonszámon 9 órától 17 óráig lehet.

Pintér Béla és Társulata - Szkéné: Kaisers TV, Ungarn

Május 14-én 19 órakor

Penge-éles gúnyrajz a múltba vissza révedõ, dagadó kebellel a történelem, az "egyszer volt" átrajzolásán fáradozó kurzus bornírtságáról, természetesen úgy, hogy maguk az ábrázoltak röhögnének rajta a legjobban.

Henrik Ibsen: Kísértetek

Helene Alving lázongó természetű, erős akaratú nő, aki képes egy válságos pillanatban egész addigi életét átlátni, és felülbírálni. Van bátorsága kimondani, hogy az előítéletekkel teli, az életörömnek, értelmes tevékenységnek szűk teret engedő világ mellett, ő is oka volt, hogy a házassága úgy alakult, ahogy.

William Shakespeare: Ahogy tetszik

Shakespeare mindent tud a játékról, a játékos ember természetéről. Az Ahogy tetszik szereplői is valami mást játszanak, mint akik valójában, és a magukra vett másságban alakítják igazi valójukat.

Jordi Galcerán: A Grönholm-módszer

Spanyol kortárs szerző, Jordi Galcerán megtörtént esemény kapcsán írta meg fordulatos és szellemes színdarabját. Négy pályázó – három férfi és egy nő – felvételi beszélgetésre érkezik egy multinacionális vállalathoz, ahol kereskedelmi igazgatót keresnek.

Császárok napja - Az elrontott ünnep - Philippus Arabs

Április 12-én 19 órakor

A büszke Philippus, az első arab származású császár irányításával ezredik évének megünneplésére készül az örök Róma. A Ludi Seculares ünnepeit azonban beárnyékolják a birodalmat veszélyeztető támadások és lázadások.

Bemelegítés - a Juhász Kata Társulat előadása

Április 20-án 11 és 14 órakor

Mozgásvilágát tekintve az a darab, amit a cím is sejtet: bemelegítés, amely során a szereplők a test mozgásra való felkészítésétől eljutnak a látványos, akrobatikus elemekig, valamint az egységes, közös táncig.

<<12<<