Színházfilm - Kertmozi a teraszon

Új nyári sorozatot indított a Weöres Sándor Színház: a Krúdy Klub teraszán színházhoz közelálló filmalkotásokból láthatnak válogatást az érdeklődők.

Karneválszínház: Olasz szalmakalap

Bemutató: augusztus 16-án 18 órakor

A Karneválszínházban idén egy Labiche-bohózatot láthat a közönség Olasz szalmakalap címmel. Rendezője az a Réthly Attila, aki tavaly mutatkozott be először a történelmi fesztiválon a Félúton a fórum felé című előadás színpadra állításával.

Próba a nagyszínpadon

Jegyrendelés: online már lehet

"Frutti, scampi e chianti, calamari/ecco la per me Zuppa Romana/Maccheroni, canelloni, peperoni/ecco la per me Zuppa Romana." - szórakoztató, zenés, táncos előadás készül karneválra.

Nyári nyitva tartás

Nyitás: augusztus 4-én

Június 14-től augusztus 3-ig zárva tart a Király utcai jegyiroda. Nyitás: augusztus 4-én, hétfőn 10 órakor. Augusztus 4-től 31-ig hétköznapokon 10 órától 16 óráig tart nyitva az iroda.

Bérletvásárlás a következő évadra

Megszűnik a hétfői bérlet

Az évadra szóló és a Premier bérlet nyolc, az őszi és a tavaszi bérlet négy-négy előadást tartalmaz. Operett-őrület, bohózat, dráma, komikus történelmi tragédia, musical, tragédia, vígjáték a jövő évad repertoárja.

A 2014/2015-ös évadról

Alföldi Róbert is rendez

Operett-őrület, bohózat, dráma, komikus történelmi tragédia, musical, tragédia, vígjáték - tíz új előadás, repertoáron maradó produkciók, Thea-tér és egyéb programok.

A bohózat nem ártatlan

Réthly Attila arról, hogy a könnyedségért meg kell dolgozni

A könnyedségért nagyon meg kell dolgozni, mondja Réthly Attila, aki színházrendezőként másodszor tért vissza szülővárosába. Tavaly a Karneválszínházban debütált, az idén ide tért vissza: ő rendezi az Olasz szalmakalap című Eugene Labiche-bohózatot

Ha zsúr van, akkor zsúr van

Karneválszínház: A szalmakalap olasz, a bohózat viszont francia

Egyelőre a Weöres Sándor Színház légkondicionált nagyszínpadán dolgoznak a színészek, a karneválszínházi előadást azonban továbbra is a Megyeháza udvarán láthatja a közönség. Premier: augusztus 16-án.

Csehországi olvasópróba

A szelíd teremtés

A 2014/2015-ös évad első bemutatója szeptember 26-án Dosztojevszkij: A szelíd teremtés című előadása a Márkus Emília teremben Ivo Krobot rendezésében. Hétfőn Brno-ban volt az olvasópróba.

Drámapályázat Szent Márton tiszteletére

A díj: 3 millió forint

Nyílt drámapályázatot hirdet Szent Márton születésének közelgő 1700. évfordulója alkalmából Szombathely önkormányzata. A nyertes pályaművet 3 millió forinttal díjazzák, 2016-ban műsorára tűzi a Weöres Sándor Színház.

Déryné előtűnik a ködből

Kertmozi a teraszon

Azt hittük, egyszerűen lesz egy kellemes, illedelmes esténk. Megnézzük a Déryné, hol van? Maár Gyula-filmet a WSSz-teraszon, elmerengünk a múlton, és kész. Nem ez történt.

Máli néni

Vérbő avantgarde bohózat ez a tipikusan pesti mese. Füst darabja szinte azt sugallja: az élet már nem is álom, inkább őrület. De - vígjátékról lévén szó - szeretnivaló őrület...

Az arab éjszaka

Hétköznapi emberek álomszerű története gyilkossággal, szerelemmel, szenvedéllyel, egy tízemeletes panelházban, az év legmelegebb éjszakáján, egy felvonásban.

Az üvegcipő

Molnár Ferenc remekműve a 20. század elején játszódik. Költészet, humor, megoldhatatlannak tűnő akadályok, összeomló és felépülő kapcsolatok szövik át a fordulatos vígjátékot. A jóság, a tisztaság, az áhítat játéka.

Zűrzavaros éjszaka

Tréfás és zűrös egy éjszaka ez. A szélsőséges karikatúra, a fergeteges humor minden eszköze felvonul, hogy a bonyodalmak egymásba érjenek, és hőseink számára szinte érthetetlenné tegyék a szaporán pergő eseményeket.

Bábelna - nyelvleckék hala(n)dóknak

A hihetetlenül szellemes komédia szerint a magyar történelem összes tragikus eseménye elsősorban azért következett be, mert elődeink nem beszéltek idegen nyelveket.

A dzsungel könyve

A dzsungel könyve a magyar musical irodalom egyik kiemelkedő klasszikusa. Dés László magával ragadó zenéje, Geszti Péter szellemes dalszövegei és Békés Pál pörgő dramaturgiájú történetmesélése egyaránt kedvence kicsiknek és nagyoknak.