Fókuszban az akvarell, Madách és Bartók

Káldy Lajos volt a főszereplője a csütörtök estének a Weöres Sándor Színházban, ahol a Miért szép? programban újra a képzőművészet, az irodalom és a zene összhangjára komponálták az estét.

Munkatársat keresünk!

Munkakör: díszítő

A Weöres Sándor Színház kollégát keres díszítő munkakörbe. Információ: +3630/571-1673. Érdeklődni a megadott telefonszámon 9 órától 17 óráig lehet.

Gyerekcsinálók reneszánsza: vigyázat, építési terület a WS Színházban!

Mandragóra

Építési területté változik a WSSz Márkus Emília Terme a Mandragóra­bemutató kedvéért. A Mandragóra a reneszánsz híres komédiája Niccolo Machiavelli tollából.

Makrancos Kata a Városmajori Színházi Szemlén

Június 18-án 20 órakor

Műfaji sokszínűség, igényes szórakoztatás és határokon átívelő kulturális eszmecsere jellemzi a 2016-os Városmajori Színházi Szemlét. A versenyprogramba szombathelyi előadás is bekerült: Alföldi Róbert rendezését láthatja a fővárosi közönség.

Támogasson minket!

1 %

Az adó egy százalékáról 2016. május 20-ig lehet nyilatkozni. Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft.: adószám: 14070697-2-18. Köszönjük felajánlását!

Császárok napja: Vibia Sabina – Az elillant lehetőség

Május 8-án 20 órakor

Az éjszaka sötétjében két tolvaj lopakodik a római villa épületében. Meglehet, fogalmuk sincs, hogy a napok óta tartó mulatozást követően császári felségek pihennek a hálótermek mélyén.

Makrancos Kata az Átriumban

Alföldi Róbert szombathelyi rendezése, William Shakespare: Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása című vígjátéka a hétvégén debütált Budapesten az Átrium Film-Színházban.

Bajomi Nagy György Gábor Miklós-díjat kapott

Hamlet az Átriumban

Czukor Balázs Hamlet-rendezése meghívást kapott az Átrium Film-Színházba: április 11-én láthatta a fővárosi közönség a Shakespeare-tragédiát.

Elnöki látogatás

Magyarország köztársasági elnöke, Áder János, feleségével, Herczegh Anitával Szombathelyre látogatott: Anton Csehov: Ványa bá című előadásunkat nézte meg.

Ünnepi Könyvnap a színházban

Június 8-án 18 órakor

A Weöres Sándor Színház 2016-ban is csatlakozik a szombathelyi Ünnepi Könyvhét programjaihoz. Játékos irodalmi esttel – verssel, prózával, dalokkal, improvizációval – szeretnénk ismét meglepni a közönséget, és felhívni a figyelmet az olvasás, a könyvek fontosságára.

A 42. hét - A Pintér Béla és Társulata vendégjátéka

Június 12-én 19 órakor

A fogantatástól a születésig negyvenkét hét telik el. Ebben az időszakban játszódik darabunk. Hősünk azonban nem egy születendő gyermek vagy édesanyja, hanem egy szülész-nőgyógyász: dr. Virágvári Imola.

Foglyul ejtett lélek - Zergi Borbála és Timár Gergely fotográfusok kiállítása és a Prémium magazin bemutatkozása

Június 11-én 19 órakor

A Prémium magazin nyári lapszáma mutatkozik be a Weöres Sándor Színházban Prieger Zsolt, Winkler Róbert, Zsámboki Marcell közreműködésével. A programot a lap fotográfusainak kiállításmegnyitója előzi meg.

Hétköznapok sanzonjai - Kelemen Zoltán és Völgyi Attila koncertje

Május 10-én és 26-án 19 órakor

A Hétköznapok sanzonjai egy különös, borzongató, ismerősen ismeretlen világba repítik a hallgatókat, nézőket. Mindegyik dal egy különálló „égitest”.

Színházcsinálók - A vendég: Székely Csaba

Május 12-én 17 órakor

A Szépírók Társasága és a Weöres Sándor Színház szervezésében Színházcsinálók címmel indult áprilisban az a beszélgetéssorozat, amely a kortárs magyar irodalom és színház iránt érdeklődő közönséget szólítja meg.

Mészáros Zsolt fotóművész évadzáró kiállítása

Május 20-án 18.30 órakor

„Olyan pillanatokat örökített meg fotóin, melyekből sejthető, hogy mi történt a lencsevégre kapott momentum előtt, illetve azt is el tudjuk képzelni, hogy mi történik utána.” – tartja Jordán Tamás Mészáros Zsoltról, a színház fotósáról.

Szabó Tibor és zenekara - Meseautó - zenés utazás négy tételben

Május 19-én 20 órakor

És mivel énekelni támadt kedvem, a meséléshez dalokat hívok segítségül. Dalokat, amelyek helyettem mondanak el gondolatokat és érzéseket, amelyekről egyébként csak úgy nem beszélnék."

Szivárvány havasán - Köpönyeg és palást

2014-ben nyílt drámapályázatot hirdetett Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata. A nyertes pályaművet márciusban műsorára tűzi a Weöres Sándor Színház.

Dehogy falu rossza, csak viselkedészavaros

A falu rossza olvasópróbájának az a legnagyobb újdonsága, hogy van szövegkönyv, tényleg lehet olvasni. Azért Mohácsi János rendező a végén azzal engedi el a színészeket, hogy ne tanuljanak szöveget: ami van, azt rájuk kell szabni.

Niccolo Machiavelli: Mandragóra

Bemutató: 2016. április 29-én 19 órakor

Niccolò Machiavelli a reneszánsz legnagyobb hatású politológusa kilenc évvel halála előtt, száműzetése során írta vitriolos jellemkomédiáját, amelyben nem antik mintákat követett, hanem saját kora visszás erkölcseit állította pellengérre.

Ezüstérmes a csocsócsapatunk

Szombathelyi Haladás vs. Weöres Sándor Színház

Egri Viktor sportriporter közvetítésével a Szombathelyei Haladás labdarúgói csaptak össze a színészekkel a csocsóasztalnál a Krúdy Klubban. A Matusek-Jámbor páros csupán néhány góllal maradt alul a Halmosi-Iszlai duóval szemben.

Sóvárgunk, gyötrődünk, keresünk…

8 nő, 8 férfi

A szerelem az emberi természet orvosa, mely visszavarázsolja az embereket hajdani állapotukba; a kettőből újra eggyé forraszt. Nyolc művészeti ág tizenhat művésze állított ki nőről és férfiról az aulában.

<<12<<