Műsoron a Zűrzavaros éjszaka

Ismét repertoáron a Zűrzavaros éjszaka. A legélőbb színházi szövegért és rendezésért járó Capitano-díjat Mohácsi István dramaturg és Mohácsi János rendező kapta az idei Vidor Fesztiválon.

Munkatársakat keresünk!

Munkakörök: díszítő, portás

A Weöres Sándor Színház az alábbi munkakörökbe keres kollégát: díszítő és portás jelentkezését várjuk. Érdeklődni a megadott telefonszámokon 9 órától 16 óráig lehet.

Szavazzon: ki kapja a díjat!

Holdbeli csónakos-Opel különdíj 2014

A színházat támogató Opel Szentgotthárd Kft. jóvoltából idén – a színház születésnapján – is lesz Holdbeli csónakos-Opel különdíj, amelyet a nézők szavazatai alapján egy színész kap meg.

A 2014/2015-ös évadról

Alföldi Róbert is rendez

Operettőrület, bohózat, dráma, komikus történelmi tragédia, musical, tragédia, vígjáték - tíz új előadás, repertoáron maradó produkciók, Thea-tér és egyéb programok.

Dzsungel-élet az Opel-napon

A műsor táncházzal zárult

Ká, Bagira, Maugli, Túna, Csil, Shir Kán és a tánckar néhány tagja varázsolt dzsungel-életet a színház együttműködő partnere, az Opel Szentgotthárd Kft. hagyományos családi napján szombaton a cég székhelyén.

Az első szerelmes Színházszerda

Hangpróbával indult a szezon: Jordán Tamás bemutatta az újoncokat

Igazi hangpróbával indult a Színházszerda-szezon a Cafe Frei pódiumán: egyrészt a mikrofon mondta föl a szolgálatot, másrészt bemutatkoztak a WSSz társulatának újoncai.

Zenés casting

Sokszor szól a magyar dal a Weöres Sándor Színházban – de szólhatna még többször. Jordán Tamás igazgató legújabb terve éppen az, hogy hamarosan zenés castingot hirdet a társulatban.

Drámapályázat Szent Márton tiszteletére

A díj: 3 millió forint

Nyílt drámapályázatot hirdet Szent Márton születésének közelgő 1700. évfordulója alkalmából Szombathely önkormányzata. A nyertes pályaművet 3 millió forinttal díjazzák, 2016-ban műsorára tűzi a Weöres Sándor Színház.

Ifjúsági bérlet várja a diákokat

Vígjáték, komikus történelmi tragédia, dráma, musical

A Weöres Sándor Színház az új évadban is várja a diákokat. A repertoárban Az üvegcipő, a Vitéz Mihály, a Hosszú út az éjszakába és a Sweet Charity előadások szerepelnek.

Kedvezmény a kártyával

Tíz százalék

A Weöres Sándor Színház tíz százalék kedvezményt biztosít a saját előadásaira az elővételben megvásárolt jegyekre, bérletekre a Szent Márton kártyával rendelkezőknek.

Szilárdi Béla: Ecset és kalapács - Felolvasószínház

Október 21-én 20 órakor

Kortársak, két emblematikus nagyság: egyik Nietzsche (Bajuszos), a modern bölcseleti gondolkodás azóta is folyvást hivatkozott elindítója, másik Munkácsy (Szakállas), az akadémikus 19. századi festészet sikeres, divatos atyamestere.

Kötelező olvasmány - Egressy Zoltán: Százezer eperfa

Október 4-én 17 órakor

A Portugál világsikerű szerzőjének második regénye utópia a jelenből, minden aktualitáson túlmutató, igazi téttel. "Hat ember élete gabalyodik össze a tomboló viharban egy margitszigeti eperfa alatt. "

Színházszerda

Szeptember 24-én 17 órakor

Koltai Róberttel beszélget Nagy Cili: téma az Én és a kisöcsém. A nagyszínpadi előadás rendezője Koltai Róbert, a bemutató október 3-án lesz. A próbafolyamatról hallhat érdekességeket a Cafe Frei közönsége.

A szelíd teremtés

Bemutató: szeptember 26-án 19 órakor

Dosztojevszkij 1876 őszén írta meg ezt a kisregényét egy újsághír alapján, amely szerint „egy szegény sorsú, fiatal varrólányka levetette magát egy harmadik emeleti ablakból…s míg az utcára zuhant, egy szentképet szorongatott a kezében”.

Én és a kisöcsém

Bemutató: október 3-án 19 órakor

Tüneményes történet, remek szerepek, mennyei muzsika fülbemászó slágerdalokkal. Csupa-csupa örömforrás színésznek, rendezőnek, de mindenekelőtt és mindenekfölött a közönségnek.

Máli néni

Vérbő avantgarde bohózat ez a tipikusan pesti mese. Füst darabja szinte azt sugallja: az élet már nem is álom, inkább őrület. De - vígjátékról lévén szó - szeretnivaló őrület...

Az arab éjszaka

Hétköznapi emberek álomszerű története gyilkossággal, szerelemmel, szenvedéllyel, egy tízemeletes panelházban, az év legmelegebb éjszakáján, egy felvonásban.

Az üvegcipő

Molnár Ferenc remekműve a 20. század elején játszódik. Költészet, humor, megoldhatatlannak tűnő akadályok, összeomló és felépülő kapcsolatok szövik át a fordulatos vígjátékot. A jóság, a tisztaság, az áhítat játéka.

Zűrzavaros éjszaka

Tréfás és zűrös egy éjszaka ez. A szélsőséges karikatúra, a fergeteges humor minden eszköze felvonul, hogy a bonyodalmak egymásba érjenek, és hőseink számára szinte érthetetlenné tegyék a szaporán pergő eseményeket.

Bábelna - nyelvleckék hala(n)dóknak

A hihetetlenül szellemes komédia szerint a magyar történelem összes tragikus eseménye elsősorban azért következett be, mert elődeink nem beszéltek idegen nyelveket.

A dzsungel könyve

A dzsungel könyve a magyar musical irodalom egyik kiemelkedő klasszikusa. Dés László magával ragadó zenéje, Geszti Péter szellemes dalszövegei és Békés Pál pörgő dramaturgiájú történetmesélése egyaránt kedvence kicsiknek és nagyoknak.

<<12<<