Még a bérgyilkos sincs biztonságban

A király mulat, Valló Péter rendez – ez a világ rendje. A Victor Hugo-­dráma bemutatója előtt váltottunk szót, a színház napsütötte udvarának árnyékos szegletében. Például arról, hogy vannak helyzetek, amikor nincs megoldás.

Köszönet a kormánynak a píárért

Színházszerda Alföldi Róberttel

Délelőtt még a bécsi egyetem finnugor tanszékén tartott előadást a kortárs színházról, Ausztriából egyenesen a Cafe Frei­-be érkezett meg, a Színházszerda után a Weöres Sándor Színházban folytatta a munkát Alföldi Róbert, aki Szombathelyen Makrancos Katát rendez.

„Mi örülünk, ha a király mulat”

A király mulat

Örökérvényű problémák, erkölcstelen nőhajhászás, kiégett arisztokrácia. Valló Péter rendezésében úgy mulatott a király, ahogy szívből jövően sosem tudna. Csak mélyen elnyomott fájdalommal.

Támogasson minket!

1 %

Az adó egy százalékáról 2015. május 20-ig lehet nyilatkozni. Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft., adószám: 14070697-2-18. Köszönjük felajánlását!

Munkatársat keresünk!

Munkakör: díszítő

A Weöres Sándor Színház az alábbi munkakörbe keres kollégát: díszítő jelentkezését várjuk. Érdeklődni a megadott telefonszámon 9 órától 17 óráig lehet.

Apokrif: Oroszy Csaba festőművész kiállítása

Május 20-án 17.30 órakor

Oroszy Csaba festőművész több színházi projektben részt vesz, többek között a Miért szép? sorozat házigazdája. Ezúttal saját kiállítása nyílik az aulában.

Fényévad távolság: Mészáros Zsolt fotókiállítása

Április 30-án 18.30 órakor

Mészáros Zsolt, a színház fotósa a társulat megalakulása óta archiválja az előadásokat. Ezúttal az idei évad képeiből állítja ki a számára legkedvesebb képeket.

Kulisszatitkok a Császárok napjáról

A 2010/2011-es évad végén kezdődött a Császárok napja sorozat, amely azóta a Weöres Sándor Színház állandó repertoárjának része. A kulisszatitkokról meséltek a szereplők.

Északi hideg és őrület a színpadon

Interjú Czukor Balázzsal

Czukor Balázs Hamletje nagyon tisztelettudóan nagyon formabontó. Már megszokhattuk, hogyha Czukor Balázs rendez valamit, akkor arra oda kell figyelni.

Versenyez a Vitéz Mihály

A Weöres Sándor Színház nem csatlakozik a POSzT­-bojkotthoz

Jordán Tamás igazgató rendkívüli társulati ülésen jelentette be: a Weöres Sándor Színház nem csatlakozik a POSzT­-bojkotthoz: a versenyprogramba beválogatott Vitéz Mihály-előadás részt vesz és versenyez a XV. Pécsi Országos Színházi Találkozón.

Színházszerda

Június 3-án 17 órakor

A WSSZ aktuális júniusi eseményén a Weöres Sándor Színház 2015 őszi és 2016 tavaszi évadának műsortervéről Jordán Tamás színházigazgató és Béres Attila főrendező beszélget.

Makrancos Kata avagy a hárpia megzabolázása

Bemutató: május 15-én 19 órakor

A fiatal és szabad, szép és megzabolázhatatlan Kata nem tűri a béklyókat, a korlátokat. Nem tud, és nem akar parancsra szeretni, a férfiak kizárólagos uralmát megtagadja. De nem tudja elkerülni az apja által rákényszerített házasságot.

A király mulat

Bemutató: április 30-án 19 órakor

Victor Hugo: A király mulat című drámája egy erkölcstelen királyt mutat be. Korában nem engedték színpadra vinni, bemutatása nagy felháborodással járt.

Hamlet

Hamlet apja meghalt. Anyja két hónap után hozzámegy volt férje öccséhez. Hamlet szinte beleőrül a fájdalomba. Egy látomásban megjelenik apja szelleme, aki elmondja, hogy az új király ölte meg őt, és arra utasítja Hamletet, hogy bosszulja meg a halálát.