Elmarad: A Dédi

A Weöres Sándor Színház értesíti Tisztelt Nézőit, hogy az október 26-ra meghirdetett A Dédi című előadás elmarad. A jegyek a vásárlás helyén visszaválthatók november 1-jéig.

Kinyíltak a Weöres Sándor Színház titkos ajtói

Színházak éjszakája 2017

Miért az éjszaka szabadítja fel a költészetet? – kérdezi a költő, Petri György. A napszak misztikája, mondhatnánk. A sötét a fantázia tere, az álom tere, az átváltozás tere. Az éjszaka Thália-fénye, így pedig a színházé.

Weöres Sándor Színház - Holdbeli csónakos díj - Opel különdíj szavazás

Szavazás: szeptember 28-ig

A színházat támogató Opel Szentgotthárd Kft. 2013-ban megalapította az Opel-díjat, amelyet évadonként egy színész kaphat meg. Arról, hogy a társulat tagjai közül ki veheti át ezúttal az elismerést, online szavazás dönt.

A 2017/2018-as, jubileumi évad

Első bemutató: szeptember 29-én a Vőlegény

A 2017/2018-as, jubileumi évadban is nyolc bérletes - négy őszi és négy tavaszi - bemutató várja a közönséget. Rendez Mohácsi János, Valló Péter, Réthly Attila, Lukáts Andor, Nagy Cili, Zsótér Sándor, Alföldi Róbert, Horgas Ádám.

Hartai Petra a legjobb női alakítás díját kapta

Vidéki Színházak Fesztiválja 2017: a legjobb női alakítás

Hartai Petra kapta a legjobb női alakítás díját a Thália Színházban megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválján. A Weöres Sándor Színház Lukáts Andor rendezésében az Ivanovot mutatta be a fesztivál első napján - szeptember 4-én- a fővárosi színházban.

Újabb díj A falu rossza előadásnak

Városmajori Színházi Szemle 2017: legjobb rendezés

A Legjobb rendezés díját kapta Mohácsi János A falu rossza című előadásért a Városmajori Színházi Szemle hétfőn tartott ünnepélyes díjkiosztóján. A népszínmű első lett a júliusi közönségszavazáson, illetve további két kitüntetéssel ismerték el júniusban a POSzT-on is.

Jordán Tamás Életműdíjas

Ismét elismerés a Vidor Fesztiválon

A 16. alkalommal megrendezett Vidor Fesztivál versenyprogramjának Életmű-díját vehette át Jordán Tamás, akit a zsűri elnöke, Benedek Miklós, valamint a fesztivált szervező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója, Kirják Róbert lepett meg a Salamon király szorong című előadás után.

Trokán Péter legújabb díja: A legjobb férfi alakítás

A 16. alkalommal megrendezett Vidor Fesztiválon Trokán Péter - Székhelyi Józseffel megosztva - Arlecchino-díjat kapott a Gólem Színház társulatával bemutatott, Halpern és Johnson című előadásban játszott szerepéért.

Kötelező olvasmány - Egressy Zoltán: Júlialepke

Október 9-én 18 órakor

A tízéves Weöres Sándor Színház Kötelező olvasmány című sorozatának ezúttal az az Egressy Zoltán a vendége, aki a színházalapító előadás, a 9700 egyik szerzője.

A Weöres Sándor Színház Holdbeli csónakos-díjazottai

Idén hetedik alkalommal

A Weöres Sándor Színház Szenátusa 2011 júniusában, legelső tanácskozásán döntött arról, hogy díjat alapít az évad legjobb színészi alakításának és legjobb háttér-tevékenységének elismerésére.

Jordi Galcerán: A Grönholm-módszer

Spanyol kortárs szerző, Jordi Galcerán megtörtént esemény kapcsán írta meg fordulatos és szellemes színdarabját. Négy pályázó – három férfi és egy nő – felvételi beszélgetésre érkezik egy multinacionális vállalathoz, ahol kereskedelmi igazgatót keresnek.

Szép Ernő: Vőlegény

Bemutató: 2017. szeptember 29-én 18 órakor

Szép Ernő komédiája az 1910-es évek Budapestjét tárja elénk. Ebben a világban mindenki jobb életre, azaz több pénzre vágyik. Így aztán a szereplők minden napja azzal telik, hogy a tisztesség és a szélhámosság határán egyensúlyoznak.

Mihail Ugarov: Oblom-off

Bemutató: 2017. október 6-án 19 órakor

A korábban több fesztiválon rangos díjjal értékelt előadás Bajomi Nagy György címszereplésével, Valló Péter rendezésében kerül a szombathelyi közönség elé.

Tadeusz Słobodzianek: A mi osztályunk

A lengyel Słobodzianek tíz lengyel és zsidó diák személyes elbeszélésének és megrendítő visszaemlékezésének tükrében mutatja be hazája részvételét a XX. század borzalmaiban 1925-től napjainkig.

Mohácsi István-Mohácsi János: A falu rossza

Kinek nem jutott még eszébe, hogy szerelemből, gyűlöletből, vagy végtelen elkeseredettségből véget vessen ennek az egésznek? Az se baj, ha ez másnak a végét jelenti, csak történjen már valami.

Ben Jonson: Volpone

A Shakespeare-kortárs Ben Jonson színműve, a Volpone vagy a pénz komédiája az angol irodalom egyik legtöbbet játszott, legjelentősebb komédiája. Az előadást Alföldi Róbert rendezi.

Molière: Tartuffe

Molière darabját megírása után azonnal betiltották, pedig Molière céltáblája nem a vallás vagy a papság volt, hanem azok, akik az emberi gyengeséget, kiszolgáltatottságot vagy butaságot kihasználva, a hit álarcában egyéni érdekeiket érvényesítik.

Henrik Ibsen: Kísértetek

Helene Alving lázongó természetű, erős akaratú nő, aki képes egy válságos pillanatban egész addigi életét átlátni, és felülbírálni. Van bátorsága kimondani, hogy az előítéletekkel teli, az életörömnek, értelmes tevékenységnek szűk teret engedő világ mellett, ő is oka volt, hogy a házassága úgy alakult, ahogy.

William Shakespeare: Ahogy tetszik

Shakespeare mindent tud a játékról, a játékos ember természetéről. Az Ahogy tetszik szereplői is valami mást játszanak, mint akik valójában, és a magukra vett másságban alakítják igazi valójukat.

B. Török Fruzsina: Végállomás

A történet egy vonat étkezőkocsijában kezdődik az 1890-es évek elején, késő éjszaka. A történet férfi és nő kimeríthetetlen, titkokkal és hazugságokkal, vágyakkal és szenvedélyekkel teli kapcsolatáról szól.

Roberto Cossa: A Dédi

A farkaséhségű matróna szerepét gyakran szokták férfiakra osztani, így a szombathelyi előadás is ezt a hagyományt követi: Valló Péter rendezésében Jordán Tamás alakítja a démonikus öregasszonyt.

<<12<<