Gyökerek nélkül nem létezhet a jelen

Grecsó Krisztián volt a Weöres Sándor Színház Kötelező olvasmányának vendége. Az író a legújabb könyvéről, a Jelmezbálról beszélgetett Lévai Balázzsal és Jordán Tamással.

Für Anikó - Kitalált világ - unplugged koncert

Október 26-án 19 órakor

Für Anikót, a Jászai Mari-díjas, érdemes művészt egy új oldaláról ismerheti meg a közönség, hiszen csodásan énekel is. 2006-ban debütált a Nőstény álom című lemeze, melynek zenéjét Hrutka Róbert, az elgondolkodtató dalszövegeket Bereményi Géza szerezte.

„Vas megyei gyerek vagyok”

Mohácsi János és Mágnás Miska, amint a WSSz-ben kezdenek elharapózni

„Ilyen a mi magyar népünk, mindig kacarászik”, mondja Korláth gróf - Szombathelyen Mertz Tibor - a Mohácsiak Mágnás Miskájában. És tényleg: már az első találkozás alkalmával sokat kacarásztak a színészek is.

Időpontváltozás: Meseautó - Szabó Tibor koncertje

Október 28-án 20 órakor

Értesítjük kedves közönségünket, hogy az október 27-én 20 órára meghirdetett Meseautó - zenés utazás négy tételben elnevezésű koncert időpontja megváltozott: 28-án 20 órakor kezdődik Szabó Tibor és zenekarának estje.

B. Török Fruzsina: Végállomás

A történet egy vonat étkezőkocsijában kezdődik az 1890-es évek elején, késő éjszaka. A történet férfi és nő kimeríthetetlen, titkokkal és hazugságokkal, vágyakkal és szenvedélyekkel teli kapcsolatáról szól.

Holdbeli csónakos-díj 2016.

Hagyományosan októberben, a színház születésnapján - 2016-ban a kilencedik - egy színész és a technikai személyzet egy tagja veheti át a Weöres Sándor Színház Szenátusa által alapított Holdbeli csónakos-díjat az előző évadban végzett munkájáért.

Válogatás Telek Balázs fotóművész alkotásaiból

Megtekinthető: november 30-ig

Telek Balázs (1974-2015) a magyar kortárs fotográfia, Balogh Rudolf-díjas kiemelkedő alakja. Egyedi, saját építésű camera obscuráival sajátos nézőpontból mutatja meg a minket körülvevő dimenziókat.

5 ok, amiért rákattantunk erre az erotikus, szerelmekkel átszőtt színházra

Ahogy tetszik

Ennél többet Shakespeare-darabtól nem is várhatunk. Érvek és képek az évad egyik legmozgalmasabb, legszenvedélyesebb szombathelyi bemutatójáról.

Roberto Cossa: A dédi

Bemutató: december 2-án 19 órakor

A farkaséhségű matróna szerepét gyakran szokták férfiakra osztani, így a darab magyarországi bemutatójának számító szombathelyi előadás is ezt a hagyományt követi: Valló Péter rendezésében Jordán Tamás alakítja a démonikus öregasszonyt.

Szirmai Albert-Bakonyi Károly-Geszti Péter-Mohácsi-testvérek-Kovács Márton: Mágnás Miska

A régi dallamok könnyedsége ellenére a történet feltűnően szomorú és mai: két egymástól elzárt világ, egy érdemtelenül gazdag és egy reménytelenül szegény összeütközéséről szól.

Császárok napja: Maximinus és Gordianus

November 6-án 20 órakor

A barbár Maximinus alsóbb társadalmi rétegből származott. Herculesi erejének köszönhetően azonban ő vált a Római Birodalom első igazi katonacsászárává.

Szabó Tibor és zenekara - Meseautó – zenés utazás négy tételben

November 20-án 20 órakor

Szabó Tibor és zenekara koncertje, - mint ahogy azt az alcím is mutatja -, zenés utazásra invitálja az érdeklődőt. A műsor többnyire a 20. század első felének nemzetközi dalterméséből ad ízelítőt négy tételben.

Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója

November 21-én 19 órakor

„A lókolbászok akarták így. A lejárt májasok. A kolozsvárik. Ők mentettek meg, hogy újra embernek érezhessem magam.” – A fiatal pesti író egy szép napon két dolgot határoz el: hogy egyedülálló lesz, és hogy csemegepultos lesz.

Szabó Tibor és zenekara - Meseautó – zenés utazás négy tételben

Október 28-án 20 órakor

Szabó Tibor és zenekara koncertje, - mint ahogy azt az alcím is mutatja -, zenés utazásra invitálja az érdeklődőt. A műsor többnyire a 20. század első felének nemzetközi dalterméséből ad ízelítőt négy tételben.

Egy angyal transzformációja – válogatás Farkas Linda (1980-2016) alkotásaiból

November 24-én 17.30 órakor

Farkas Linda 2000-ben végzett a kaposvári Zichy Mihály Művészeti Szakközépiskola textiltervezői szakán. 2003-ban Szekszárdon más fiatal művészekkel együtt megalapította a Magma Tűzszínházat, amelyet 2005-től egyedül képviselt.

Színházcsinálók - A vendég: Nádas Péter

November 28-án 18 órakor

A Szépírók Társasága és a Weöres Sándor Színház szervezésében Színházcsinálók címmel indult az a beszélgetéssorozat, amely a kortárs magyar irodalom és színház iránt érdeklődő közönséget szólítja meg.

Szivárvány havasán - Köpönyeg és palást

2014-ben nyílt drámapályázatot hirdetett Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata. A nyertes pályaművet márciusban műsorára tűzi a Weöres Sándor Színház.

William Shakespeare: Ahogy tetszik

Shakespeare mindent tud a játékról, a játékos ember természetéről. Az Ahogy tetszik szereplői is valami mást játszanak, mint akik valójában, és a magukra vett másságban alakítják igazi valójukat.

Niccolo Machiavelli: Mandragóra

Niccolò Machiavelli a reneszánsz legnagyobb hatású politológusa kilenc évvel halála előtt, száműzetése során írta vitriolos jellemkomédiáját, amelyben nem antik mintákat követett, hanem saját kora visszás erkölcseit állította pellengérre.

Sóvárgunk, gyötrődünk, keresünk…

8 nő, 8 férfi

A szerelem az emberi természet orvosa, mely visszavarázsolja az embereket hajdani állapotukba; a kettőből újra eggyé forraszt. Nyolc művészeti ág tizenhat művésze állított ki nőről és férfiról az aulában.

Henrik Ibsen: Kísértetek

Helene Alving lázongó természetű, erős akaratú nő, aki képes egy válságos pillanatban egész addigi életét átlátni, és felülbírálni. Van bátorsága kimondani, hogy az előítéletekkel teli, az életörömnek, értelmes tevékenységnek szűk teret engedő világ mellett, ő is oka volt, hogy a házassága úgy alakult, ahogy.

<<12<<