Decemberi nyitva tartás

Hétköznapokon 9 órától 17 óráig tart nyitva a Király utcai jegyiroda, de hétvégenként, - ahogy az adventi és a két ünnep közötti időszakban már megszokott -, is szeretettel várják az érdeklődőket a munkatársak.

Ajándékutalvány előadásokra

Színházi élmény karácsonyra

Lepje meg szeretteit egy kellemes színházi estével, ajándékozzon a Weöres Sándor Színház előadásaira szóló ajándékutalványt! 500, 1.000 és 2.000 forint címletekben vásárolható.

Tisztelt Bérletesek!

Bérletfoglalás tavaszra

A tavaszi bérlet foglalása a jelenlegi bérlettulajdonosoknak november 24-től december 12-ig tart. A fenti időtartam alatt jelenlegi helyüket tudjuk biztosítani. A foglalásokat január 16-ig tartjuk, a most foglalt bérleteket eddig az időpontig lehet megvásárolni.

A közös: Weöres Sándor

Egy óvoda, egy színház: mindkettő Szombathelyen - a közös: Weöres Sándor. Szabó Tibor vendégeskedett a költőről elnevezett óvoda első alkalommal megrendezett irodalmi estjén.

Sándor György tavasszal ismét jön

"Kohn bácsi! Miért nem csináltatja meg a fogát? - Ezeknek?!" - a hetvenöt éves Sándor György humoralista Meddig mehetek el?! című estjén teltház nevette végig szombaton a kétórás stand up műsort.

"Sírunk és örülünk"

"Sírunk és örülünk egyszerre. Sírunk, mert van mire emlékeznünk, és örülünk, mert emlékeztetnek minket, és ezáltal emlékeztethetjük a felnövekvő generációkat is."

Színházszerda

December 3-án 17 órakor

Téma a Telefondoktor című "monoburleszk", amelynek főszereplője Vass Szilárd, rendezője Szabó Tibor, szerzője Szabó Borbála. Őket látja vendégül Kálmánchelyi Zoltán.

Miért szép? - Boráros Szilárd báb- díszlet- és jelmeztervezővel

December 6-án 19 órakor

A Weöres Sándor Színház Thea-tér programjai között Miért szép? címmel egy új sorozatot indít útjára, ahol képzőművészet, irodalom és zene találkozik. Házigazdák: Oroszy Csaba, Jordán Tamás, Mérei Tamás.

Telefondoktor

December 7-én és 14-én 19 órakor

Békés Dénes, a sikeres nőgyógyász véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. Miközben próbálja telefonon megoldani ezt az aprónak tűnő kellemetlenséget, kis hazugságai önálló életre kelnek odakinn... A telefon pedig folyton csak csöng, és csöng, és csöng...

A kút

December 8-án és 9-én 8 és 14 órakor

A Szent Márton Programiroda és a Weöres Sándor Színház interaktív színházi sorozattal kívánja közelebb hozni a középiskolás korosztály számára Szent Márton példázatát.

Idáig tudom a történetet: koncertezik a Kiscsillag

December 13-án 19 órakor

2014 őszétől ismét folytatódik a Kiscsillag zenekar népszerű, akusztikus sorozata, az Idáig tudom a történetet. 2012 októberében jelentkeztek először rendhagyó műsorral, és azután is telt házak előtt játszották országszerte.

Kéknyúl Hammond Trio

December 29-án 21 órakor

Premecz Mátyás neve a hazai közönség számára két dologgal forrt össze: lendületes zenekarokkal és egy óriási Hammond orgonával. Szombathelyre ezúttal orgonatriójával látogat.

Szín-tárlat: Az első hét év

Megtekinthető: december 5-ig

Hetedik éve csal mosolyt az arcokra, vagy éppen könnyet a szemekbe Szombathelyen a Weöres Sándor Színház. Az első, 9700 című előadásunk bemutatóját azóta közel ötven követte.

Balogh József Öröksége Alapítvány versmondó találkozója

December 14-én 10 órakor

A Balogh József Öröksége Alapítvány idén is, immár hagyományosan megrendezi a megyei szintű versmondó találkozót középiskolásoknak. Az eseménynek a Stúdiószínpad ad otthont.

Szigliget

Hamvai Kornél Michael Frayn, a nagy sikerű Függöny fel! című bohózat írójának Balmoral című művét adaptálta az ötvenes évek szigligeti alkotóházába.

Bagoly és Cica

November 3-án 19 órakor

Bill Manhoff: Bagoly és Cica című kétszereplős komédiája filmen is emlékezetes volt, Barbra Streisand és George Segal játszott a moziban. Szereplők: Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás.

Drámapályázat Szent Márton tiszteletére

A díj: 3 millió forint

Nyílt drámapályázatot hirdet Szent Márton születésének közelgő 1700. évfordulója alkalmából Szombathely önkormányzata. A nyertes pályaművet 3 millió forinttal díjazzák, 2016-ban műsorára tűzi a Weöres Sándor Színház.

A hülyéje

Bemutató: november 28-án 19 órakor

A három felvonásos bohózatot 1896-ban mutatták be a párizsi Théâtre du Palais Royal-ban. A hülyéje Feydeau egyik legjobban sikerült darabja. George Feydeau-nak remek humora volt, eredetileg színész akart lenni.

Parasztopera

Balladisztikus történet erdélyi magyar népdalokkal, barokk és rock zenével opera formában, amelyben lesz néhány boldogtalan sorsú ember, szenvedély, humor, vérfertőzés és gyilkosság.

A szelíd teremtés

Dosztojevszkij 1876 őszén írta meg ezt a kisregényét egy újsághír alapján, amely szerint „egy szegény sorsú, fiatal varrólányka levetette magát egy harmadik emeleti ablakból…s míg az utcára zuhant, egy szentképet szorongatott a kezében”.

Én és a kisöcsém

Tüneményes történet, remek szerepek, mennyei muzsika fülbemászó slágerdalokkal. Csupa-csupa örömforrás színésznek, rendezőnek, de mindenekelőtt és mindenekfölött a közönségnek.

<<12<<