ugrás a tartalomra

Az első szerelmes Színházszerda

2014. szeptember 10.
Igazi hangpróbával indult a Színházszerda-szezon a Cafe Frei pódiumán: egyrészt a mikrofon mondta föl a szolgálatot, másrészt bemutatkoztak a WSSz társulatának újoncai.

Jordán Tamás szituációs gyakorlatot csinált a bemutatkozásból, és a Kaposvári Egyetem negyedéves színészhallgatói állták a sarat, megőrizték a lélekjelenlétüket, jól vizsgáztak. De hát éppen azért hívták meg őket Szombathelyre gyakorlatra, mert a színigazgató és Béres Attila főrendező fantáziát lát bennük. Ők öten: Jámbor Nándor, Hartai Petra, Edvi Henrietta, Matusek Attila, Kenderes Csaba; mindannyian egy osztályból (osztályvezető tanáruk Kocsis Pál).

Jámbor Nándor már tavaly is szerepelt a karneválszínházi előadásban, az idén pedig valamennyien hozzátették a maguk üde színeit az Olasz szalmakalaphoz a megyeháza udvarán. Réthly Attila, az előadás rendezője egyébként a kaposvári mesterek közé tartozik.

Öt különböző életút, amely mégis nagyon hasonlít: ki előbb, ki később, de egyszer csak mindannyian rájöttek, hogy nem tudnának színház nélkül élni. Mindegyik küzdő típus. Hartai Petra például azt mondja, úgy volt vele, hogy addig jár felvételizni, amíg befogadják. 2011-ben a Kaposvári Egyetem befogadta őket, és most itt vannak. Szépek, fiatalok, tehetségesek, játszani és tanulni készek – és szerelmesek. Mert aki még nem volt igazán szerelmes, abból nem lehet színész; ezt ma már Edvi Henrietta is pontosan tudja.

 

szerző: Vas Népe (Szerző: Ölbei Lívia)