ugrás a tartalomra

Fotósunk kategóriagyőztes

2021. március 16.
Kultúra/művészet kategóriában Mészáros Zsolt, a Weöres Sándor Színház fotósa Fejreállt világ című képével nyert a XI. Sajtófotó-kiállítás és Pályázaton. Sadness egyébként a tavalyi, jubileumi szakmai megmérettetésen is elhozta a díjat a kultúra kategória győzteseként.

Immár tizenegyedik alkalommal hirdetett Szombathely MJV Önkormányzata pályázatot a város elmúlt egy évének legfontosabb közéleti, sport- és kulturális eseményeit megörökítő sajtófotókból.

A pályázatra három kategóriában 16 hivatásos és szabadúszó fotós, összesen 75 alkotással jelentkezett, amelyekből a szakmai zsűri - Benkő Sándor, Gáspár Gábor és Seres Péter - választotta ki a kategóriagyőzteseket, továbbá odaítélte a zsűri különdíját is. A hagyományoknak megfelelően idén is Angyal László emlékdíjat kapott egy szombathelyi fotós.

A XI. Szombathelyi Sajtófotó-kiállítás és Pályázat díjazottai:

Hír/esemény kategória: Cseh Gábor / Vas Népe - Különc című képével
Kultúra/művészet kategória: Mészáros Zsolt "Sadness" / szabadúszó - Fejreállt világ című képével
Sport kategória: Nagy Jácint / Savaria Fórum - Légi tornászok-Superman című képével
a zsűri különdíja: Mészáros D. Zsolt / Nyugat.hu - 30 éve break című képével

Angyal László-emlékdíj: Büki László / Vaskarika.hu - A felhőszakadás impresszionizmusa című képével

Az idei évben a koronavírus-járvány és a veszélyhelyzetben hozott jogszabályok miatt a hagyományos díjkiosztó rendezvény elmaradt, a beküldött pályaműveket azonban a város digitális hirdetőtábláin láthatják a szombathelyiek.

Dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere külön kifejezte köszönetét a pályázat során nyújtott munkáért a pályázatra nevező fotósoknak, valamint a szakmai zsűrinek egyaránt.

Mészáros Zsolt nyertes fotója / Mészáros Zsolt

 

szerző: Szombathely.hu