ugrás a tartalomra

Holdbeli Csónakos Díj 2020. Holdbeli Csónakos Díj Volvo Alpok Autó Különdíj 2020.

2020. október 9.
A Weöres Sándor Színház Szenátusa 2011 júniusában, legelső tanácskozásán döntött arról, hogy díjat alapít az évad legjobb színészi alakításának és legjobb háttér-tevékenységének elismerésére.

Holdbeli Csónakos Díj 2020.

Holdbeli Csónakos Díj Volvo Alpok Autó Különdíj 2020.

A Weöres Sándor Színház Szenátusa 2011 júniusában, legelső tanácskozásán döntött arról, hogy díjat alapít az évad legjobb színészi alakításának és legjobb háttér-tevékenységének elismerésére. Azóta minden évadban a társulat egy színművésze és a technikai személyzet egy tagja veheti át a rangos kitüntetést.

A 2019/2020-as évad teljesítménye alapján a Holdbeli Csónakos Díjat Nagy-Bakonyi Boglárka színművésznő és Móri Csaba szcenikus-színpadmester kapta a hagyományos díjátadó ceremónián.

A Weöres Sándor Színház Szenátusa Szombathely hálás színházszerető közönsége támogatásával 2020-ban Holdbeli Csónakos Díjat adományozott Jordán Tamás igazgatónak, színművész-rendezőnek a Weöres Sándor Színház megalapításáért végzett áldozatos munkájáért, értékteremtő színházszervező tevékenységéért, Szombathelyen végzett kivételesen sokoldalú művészi pályafutásáért. Az elismerést dr. Nemény András, Szombathely polgármestere és dr. Ipkovits György, a Weöres Sándor Színház Szenátusának tagja, színházalapító, korábbi polgármester adta át.

Az előző évad legjobb színművészének és legjobb háttérdolgozójának teljesítményét különdíjjal is elismerik 2013. óta: a színművészre a közönség szavaz online, illetve a színház aulájában elhelyezett szavazólapokon, a háttérdolgozóra a színház társulata és munkatársai voksolnak.

A Holdbeli Csónakos Díj Volvo Alpok Autó különdíját Nagy-Bakonyi Boglárka színművésznő és Simon József Zoltán hangtechnikus vehette át.

 

Eddigi Holdbeli Csónakos Díjazottak:

2011 - Csonka Szilvia színművész és Černay Štefan helyettes színpadmester

2012 - Orosz Róbert színművész és Nagy Kornél kellékes

2013 - Bajomi Nagy György színművész és Kiss Zoltán világosító

2014 - Nagy Cili színművész és Balogh Lívia súgó, Kottán Éva fodrász (megosztva)

2015 - Trokán Péter színművész és Jenei Ágnes kellékes

2016 - Endrődy Krisztián színművész és M. Kapornaki Rita rendezőasszisztens

2017 - Mertz Tibor színművész és Baranyai István díszítő

2018 - Vlahovics Edit színművész és Varga Alexandra jelmeztár-vezető

2019 - Németh Judit színművész és Krizmanits Gyuláné öltöztető

 

 

Nagy-Bakonyi Boglárka
a Színház és Filmművészeti Egyetemen Novák Eszter és Selmeczi György zenés osztályában végzett.
Negyedévesen – gyakorlatát teljesítő – egyetemi hallgatóként Nagy Cili és Réthly Attila hívására a Sztárcsinálókban debütált Szombathelyen. 2019-től a Weöres Sándor Színház tagja, színművész.
Lelkiismeretes felkészülése, elmélyült szerepelemzése, intenzív próbamunkája, totális érzelmi azonosulása a megformálandó figurákkal árnyalt, magas hőfokú, alakításokat eredményezett. Megrendítő élményt nyújtott a Haragossziget egyik címszereplőjeként. Egyetemi mestere, Zsótér Sándor vezetésével átütő erejű alakítást nyújtott az Equusban. Bogi csapatjátékos. Ezt bizonyította kolléganői érzékeny partnereként a tavalyi évadnyitó előadás, az 5 fiú egyik karaktere hiteles megformálásával.
Szombathely város közönsége a színházon kívül a városi ünnepségek állandó felkért szereplőjeként is találkozhat vele, hallhatja gyönyörű énekhangját.
A szülői házból hozott szabadságra törekvés hatja át gondolkodását és társulati létét, a közös ügyekért való kiállását.
A Weöres Sándor Színház közönsége online szavazása alapján a Holdbeli Csónakos Díj Volvo Alpok Autó Különdíját a 2019/2020-as színházi évadban nyújtott munkája elismeréséül Nagy-Bakonyi Boglárka színművésznek adományozza.
Gratulálunk!


Móri Csaba
2020 augusztusáig a Weöres Sándor Színház ügyelője volt.Szeptembertől szcenikus-színpadmester.4 éve díjazott volt már, a színház dolgozói Különdíjjal jutalmazták munkáját. Gyermekkora óta színpadon áll. Képzett táncművész-koreográfusként, ügyelőként és friss okleveles szcenikusként is a színpad az igazi terepe, csak a tér és a térforma változott körülötte. Kecsa bámulatos helyzeti rugalmassági és alkalmazkodó-készséggel old meg teljesíthetetlennek tűnő helyzeteket.Sztoikus nyugalommal viszonyul a legkülönbözőbb színpadi műfajokhoz, játékstílushoz és elrugaszkodottnak tűnő rendezői elképzeléshez. Higgadtsággal és humorral koordinálja a díszítőkollégákat a takarásban.Célja egy összetartó csapat kialakítása.A szombathelyi társulatban osztatlan megbecsülés övezi.
A Weöres Sándor Színház színészei szavaztak:
Móri Csabát sokoldalú tevékenysége és kiemelkedő precizitással végzett munkája egyaránt méltóvá teszi a Holdbeli Csónakos Díjra.
Gratulálunk!

 

Simon József Zoltán
a Weöres Sándor Színház alapító társulati tagja, hangtechnikus.A hangtechnika mestere.
Ha az ügyelő a hívóba bemondaná születési nevét, a színház dolgozói nem nagyon tudnák, kit hívnak.
Kecske. Mi így ismerjük, így szólítjuk. Rendezőink– egy próbafolyamat előkészítésekor – kellő hangsúllyal és megelőlegezett teljes bizalommal jelentik ki, hogy Kecske biztos tud megoldást speciális hangtechnikai kéréseikre. És tényleg mindig tud.
Mai bemutatónk sikerének is egyik letéteményese volt ő.
Kecske a hang- és fénytár csapatának tagja. Kollégáival teljes „összhangban” dolgozik. Csapatának motorja.
Fáradhatatlan munkabírása, kiapadhatatlan energiája, állandó segítő- és megújulási készsége társaira is ösztönző erővel hat.
Humorával, lényeglátásával, igazságérzetével és szókimondó személyiségével véleményformáló kollégánk.Hozzá fordulunk szaktanácsért, ha hangszert szeretnénk vásárolni.
Színházunk és a Hooligans együttes legjobb hangtechnikusa áll itt most a színpadon.
A Weöres Sándor Színház dolgozói szavaztak: a 2019/2020-as évadban nyújtott kiemelkedő munkájának elismeréséül a Holdbeli Csónakos Díj Volvo Alpok Autó Különdíját Simon Zoltán Kecske kapja.
Gratulálunk!