ugrás a tartalomra

Ki Mit Tud? - kicsit másképp a Weöres Sándor Színházban

2012. szeptember 21.
A Weöres Sándor Színház művészei és dolgozói összefogtak, hogy a gencsapáti gyermekotthonban élőknek segítsenek. Ez nem egy szokványos, alkalmi megmozdulás, hanem remélhetőleg egy hosszú távú barátság kezdete!

Az egymás között csak " Ki mit tud" fedőnéven emlegetett akcióban a teátrum többször is vendégül látná a gyerekeket egy-egy előadásra vagy a színház egyéb kulturális programjaira. Színészeink felajánlották, hogy saját autójukon hoznák és vinnék majd a kis látogatókat. De lehet majd igazi színházi fodrászatban szépülni, főzőcskézni, vagy akár együtt sportolni a művészekkel.

Persze külső támogatók nélkül nehéz lenne, így örömmel tudhatjuk magunkénak számos helyi cég támogatását is, akik már ingyenes látásvizsgálatot és szemüveg-készítést, szájápolási termékeket, vitaminokat, tisztálkodó szereket ajánlottak fel. Az ígéretek között szerepel még autóvezetői - és nyelvtanfolyam is.

Céljaink között szerepel az is, hogy a város lakóival karöltve tegyük kicsit szebbé az igazi családot nélkülöző gyerekek, fiatalok életét. Szeretnénk felkérni azokat a segítőket, akik szívesen csatlakoznának a Weöres Sándor Színház csapatához. Ezt olyan formában tehetik, ahogy jól esik. Semmi sem kötelező, de sok kicsi sokra megy!

Ha akadna otthon néhány fölösleges holmi (könyv, írószer, feleslegessé vált háztartási gép, stb.) vagy a bevásárló kosárba egy-egy plusz termék (olaj, liszt, száraztészta, cukor, konzerv, wc papír, nyalóka stb.) is beleférne, és a színházban kialakított gyűjtőhelyre eljutna, nem csak a gyermekeknek, hanem mindannyiunknak örömet szerezne.

Fontos megemlíteni, hogy a fentiekben leírtak egy a színészekből és kollégákból összeállt baráti társaság kezdeményezése. A színház, amely maga is támogatásra szorulna, „csupán” a szellemi és egyéb hátteret biztosítja, no’ meg azt, hogy a „dolgozók” gond nélkül teljesíthessék küldetésüket.

Az első nagy gyűjtési akció határideje mégis csak a színházhoz kapcsolódik, hiszen szeptember 30-án színvonalas gálaműsorral ünnepli ötödik születésnapját az intézmény. Ezzel az örömteli eseménnyel kötnénk össze az addigra összegyűlt felajánlások, kedvességek jelképes átadását a gencsapáti intézmény vezetőjének.

Eddig az időpontig lehet eljuttatni mindenkinek azt az apróságot, amit gondolt. Hétköznapokon és szombaton 11 és 18 óra között az információs pultnál van lehetőség leadni a holmit, de a 30-i esemény napján - a születésnapi műsor ideje alatt is - nagy-nagy szeretettel várunk minden segítőt!

Támogatásukat Köszönjük!