ugrás a tartalomra

Óz, a csodák csodája

premier: 2023. szeptember 29.
Kultikus történet a legkisebbekben lakozó erőről, a barátságról és a világ megváltoztatásáról a lehető legegyszerűbb, de nagyszerűbb megoldásokkal...

Írta: L. Frank Baum—Harold Arlen—E. Y. Harburg

ÓZ, A CSODÁK CSODÁJA

musical két részben

135 perc, egy szünettel

Zene és szöveg: Harold Arlen és E.Y. Harburg
háttérzene: Herbert Stothart
tánc és ének feldolgozás: Peter Howard
hangszerelés: Larry Wilcox
Royal Shakespeare Company részére átdolgozta: John Kane a Turner Entertainment Co. tulajdonában lévő és Warner Bros. által forgalmazott azonos című film alapján

Fordította: Békés Pál

dalszövegeit fordította: Sztevanovity Dusán

Egy álmos kansasi délutánon Dorothyt és Totót a forgószél Óz, a nagy varázsló birodalmába repíti, ahol a mumpicok hősként ünneplik a gonosz Keleti Boszorkány váratlan és egészen véletlen elpusztítása miatt. Jutalmul nem a hazavezető térképet, hanem egy piros cipőt kap Dorothy, amellyel el kell jutnia Ózhoz Smaragdvárosba. Toto mellett társa lesz a Madárijesztő, aki okos szeretne lenni, a Bádogember, aki igazi szívre vágyik és az Oroszlán, aki gyávaságát bátorságra cserélné. Dorothy csak haza szeretne jutni, ahonnan annyira elvágyódott. A kívánságoknak azonban ára van: Óz a gonosz Nyugati boszorkány seprűjét kéri cserébe. Hogyan kerekedik felül a bátorság a félelmen, az ész a zsarnokságon és a szeretet a sötétségen?
Kultikus történet a legkisebbekben lakozó erőről, a barátságról és a világ megváltoztatásáról a lehető legegyszerűbb, de nagyszerűbb megoldásokkal... A szivárvány nincs mindig olyan messze és néha egy mozdulat is elég a hazajutáshoz, ha tudjuk, kikhez megyünk vissza.

Szereplők:

DOROTHY Mari Dorottya

MADÁRIJESZTŐ/HUNK Domokos Zsolt

BÁDOGEMBER/ HICKORY Balogh János

GYÁVA OROSZLÁN/ZEKE Antal D. Csaba

MARVEL PROFESSZOR/ÓZ Orosz Róbert

HENRY BÁCSI/ŐR Szerémi Zoltán

EMMY NÉNI/GLINDA Németh Judit

MISS GULTCH/NYUGATI BOSZORKÁNY Nagy Cili

TOTÓ Gyulai-Zékány István

MUMPIC ÜGYVÉD ÉS NYUGOR PARANCSNOK Sipos László Márk

MUMPIC POLGÁRMESTER ÉS NIKKÓ, A SZÁRNYAS MAJMOK VEZÉRE Hajdu Péter István

MUMPICOK, NYUGOROK, SZÁRNYAS MAJMOK: Bedőcs Fruzsina, Bertalan Maja, Binó Luca, Csorba Bence, Garas Szimonetta, Petőházi Bálint, Simon Ábel, Szabó Blanka, Teket Dóra, Toldi Viktória, Varga Tamás

KÓRUS Bencsics Katalin, Biczó Karina, Bolbos Laura, Horváth Nóra, Katavics Enikő, Kiss Kíra, Kővári Dorottya, Nagy Laura, Szalai Kamilla (az ELTE SEK Zenepedagógiai Tanszék hallgatói), Balogh János, Antal D. Csaba, Domokos Zsolt, Hajdu Péter István, Sipos László MárkAlkotók:

látványtervező Mátravölgyi Ákos

zenei vezető Falusi Anikó

koreográfus Hojsza Henrietta

dramaturg Tóth Réka Ágnes

hangosító Simon József Zoltán

világosító Kiss Zoltán

vetítés Joós Márton

kellékes Nagy Gergely

súgó Léránt Enikő

ügyelő Győrváry Eszter

a rendező munkatársa Ostyola Zsuzsanna

trailer Kaczmarski Ágnes


RENDEZŐ Halasi Dániel

A KÉPEK FELHASZNÁLÁSA ENGEDÉLYHEZ KÖTÖTT! Az előadás a Tams-Witmark LLC. nevében a Concord Theatricals Ltd. (www.concordtheatricals.co.uk) engedélyével kerül bemutatásra. 
AZ ELŐADÁSRÓL VIDEÓ- VAGY HANGFELVÉTELT KÉSZÍTENI, AZ ELŐADÁST BÁRMILYEN MÓDON KÖZVETÍTENI (STREAMINGELNI) SZIGORÚAN TILOS ÉS A SZERZŐI JOGI TÖRVÉNY MEGSÉRTÉSE!

Következő előadások

jún. 05.

17:00

Óz, a csodák csodája
jegy: 5.200 HUF
diákjegy: 2.500 HUF
nyugdíjas jegy: 3.500 HUF

Helyszín: Stúdiószínpad
Online jegyvásárlás