ugrás a tartalomra

Új korszak jön a szombathelyi színházban

2021. február 1.
Január 28-án délután 3 órakor a színház nagyterme - természetesen a másfél méteres távolságok megtartásával - megtelt, ugyanis Jordán Tamás a színpadon, ünnepélyesen is átadta a színház kulcsát Szabó Tibornak.

A távozó és az érkező igazgató hangja többször is elcsuklott. Jó volt, hogy itt voltál, Tamás!

 

Január 31-én járt le Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház alapító igazgatójának szerződése, és ahogy azt már egy ideje tudtuk, nem adott be újabb pályázatot az igazgatói pozícióra.

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész-rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja ezzel hivatalosan is bejelentette nyugdíjba vonulását, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a szombathelyi társulatot megalapítása óta először új ember igazgatja majd.

Az igazgatói pályázatok körüli eseményeket lapunk is végigkísérte, melyeknek végeredményeként Szabó Tibor, szintén alapítótag vezeti majd tovább a társulatot.

Búcsúzás és köszöntés

 

Január 28-án délután 3 órakor a színház nagyterme - természetesen a másfél méteres távolságok megtartásával - megtelt, ugyanis Jordán Tamás a színpadon, ünnepélyesen is átadta a színház kulcsát Szabó Tibornak.

Az élő közvetítés videója itt található!

A leköszönő igazgató mesélt az elmúlt 12 évről, a színház alapításáról, nehéz és boldog időkről. Nagy örömünkre még lapunk neve is elhangzott. Jordán Tamás hasonlóan sikeres éveket kívánt az új igazgatónak.

Ezután átnyújtotta a kulcsot Szabó Tibornak, aki többek között arról beszélt, mennyire hálás a társulatnak, hogy tagja lehet, és mennyire hálás Jordán Tamásnak, amiért ilyen színházat hozott létre.

Szabó Tibor ezután a társulat búcsúajándékát is átadta Jordán Tamásnak, ami nem volt más, mint kedvenc szerepének, Feri bácsinak a jelmeze, amit ráadásul a társulat tagjai is aláírtak.

Az eseményen érezni lehetett a meghatódottságot. A távozó és az érkező igazgató hangja is többször elcsuklott beszéd közben, ami persze érthető, hiszen ahogy tőlük is többször elhangzott, nagyon intenzív és nagyon jelentős 12 év zárult le ezen a napon.

 

A leköszönő színházigazgatóval még augusztus végén beszélgettünk többek közt a szombathelyi színház életéről, és az akkori SZFE körüli botrányokról.

Az új igazgatóval, Szabó Tiborral pedig november elején ültünk le , hogy megtudjuk, mi következik a Jordán-korszak után.

szerző: Nyugat.hu