ugrás a tartalomra

Varga Dóra-2013.05.10.

2013. május 9.
Paleo gesztenyés süti – anyák napi variáció

Paleo gesztenyés süti – anyák napi variáció
Ezt a receptet saját magam alkottam meg a paleolit étrend hosszas tanulmányozása után.:)
Hozzávalók:
40 deka darált dió
2 nagy alma lereszelve
4 tojás
Egy kevés xilit – más édesítőszerrel is helyettesíthető
A hozzávalókat összekeverem, egy pici vízzel felöntöm. Az így kapott masszát, - első ránézésre nehéz elhinni, hogy ezt meg fogjuk enni, de a végeredmény nagyon finom - előmelegített sütőbe tesszük, és kétszáz fokon fél óráig sütjük.
Én szív alakú tortaformában sütöttem, majd mézes dióval és orgona szirmokkal díszítettem, hogy méltó díszt kapjon az ünnepre.
„Nagyon finom, Dórikám” - mondta a nagypapám, és amíg mosolyogva tartotta velem a szemkontaktust, ügyesen elcsent egy szeletet sztár-shef rokonunk tiramisu csodájából. Így tett a család többi tagja is.
„Ők ezt nem értik! Nem tudják mi az, tudatosan táplálkozni!” – erősítettem a lelkem, és pár nap múlva újat sütöttem. Ebből már nem kínáltam meg senkit, sőt, kifejezetten kértem, hogy hagyják meg nekem. A süti meg csak fogyott, csak fogyott, és estére már alig maradt valami a szívemből……
Ui.: A fenti recept dió helyett mákkal is elkészíthető. Aki ehet mézes-krémest, annak persze nem lesz nagy kaland, de érdemes kipróbálni. Jó étvágyat hozzá!

 

 

Előző bejegyzés:

Varga Dóra-2013.05.09.