ugrás a tartalomra

A kripli

premier: 2015. szeptember 25.
Az ír kortárs szerző, Martin McDonagh egyik legnépszerűbb drámája 1934-ben játszódik. "A Kripli" sötét humorú, groteszk játék egy apró írországi szigetről, egy fiatal fiú tragikomikus utazása.

Írta: Martin McDonagh

A KRIPLI

dráma két részben

Egy szünettel - 150 perc

Fordította: Varró Dániel


Az ír kortárs szerző, Martin McDonagh egyik legnépszerűbb drámája 1934-ben játszódik egy kis szigeten. Kate és Eileen nénikék aggódva várják haza neveltjüket, a tizenhat éves, kacskakezű-kacskalábú Billyt az orvosi vizsgálatról. A fiú kedvenc időtöltése a tehenek fixírozása. A várakozás izgalmát oldja kissé a város pletykafészkének, Johnny-nak a feltűnése: unalmas és érdektelen újságokból kiolvasott hírei, valamint kémkedésből szerzett információi elterelik a két vénkisasszony figyelmét a városka lakóiról. Az egyik legérdekesebb hírre megérkezik Billy is, sóváran hallgatja Johnny beszámolóját az amerikai filmesek érkezéséről. A hollywoodi stáb szereplőket keres, és Billy úgy érzi, nem hagyhatja ki a lehetőséget. Menekülni akar a szegénységből, a falubeliek gúnyolódásától. Elhatározza hát, hogy filmsztár lesz.

Az 1930-as éveket felidéző "A Kripli" sötét humorú, groteszk játék egy apró írországi szigetről, egy fiatal fiú tragikomikus utazása. A nagyra tágult világban és a saját „kis” lelkében megtett út egyaránt az önfelfedezés felé segíti.


Köszönjük a segítséget a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesületének, az Agora Savaria Filmszínháznak és A Csoportos Zeneoktatásért Egyesületnek.

Szereplők:

Kate Kiss Mari

Eileen Csonka Szilvia

Jonnypateenmike Szabó Tibor

Billy Balogh János

Bartley Matusek Attila

Helen Hartai Petra

Bobby-baba Endrődy Krisztián

Orvos Horváth Ákos



Alkotók:

Dramaturg Duró Győző

Nyelvi tanácsadó Halász András, Halász András

Zeneszerző Zdenek Kluska

Díszlettervező Ivo Krobot

Jelmeztervező Alice Novotná

Koreográfus David Strnad

Koreográfus asszisztens Ostyola Zsuzsanna

Kellékes Jenei Ági

Korrepetítor Falusi Anikó

Ügyelő Schmidt Róbert

Súgó Kisely Máté

Rendezőasszisztens Győrváry Eszter


RENDEZŐ Ivo Krobot

Bemutató: 2015. szeptember 25. 19 óra, Márkus Emília terem