A kripli

Az ír kortárs szerző, Martin McDonagh egyik legnépszerűbb drámája 1934-ben játszódik. "A Kripli" sötét humorú, groteszk játék egy apró írországi szigetről, egy fiatal fiú tragikomikus utazása.

Martin McDonagh: A kripli

(Egy szünettel - 150 perc)

- dráma két részben -

Fordította: Varró Dániel

Az ír kortárs szerző, Martin McDonagh egyik legnépszerűbb drámája 1934-ben játszódik egy kis szigeten. Kate és Eileen nénikék aggódva várják haza neveltjüket, a tizenhat éves, kacskakezű-kacskalábú Billyt az orvosi vizsgálatról. A fiú kedvenc időtöltése a tehenek fixírozása. A várakozás izgalmát oldja kissé a város pletykafészkének, Johnny-nak a feltűnése: unalmas és érdektelen újságokból kiolvasott hírei, valamint kémkedésből szerzett információi elterelik a két vénkisasszony figyelmét a városka lakóiról. Az egyik legérdekesebb hírre megérkezik Billy is, sóváran hallgatja Johnny beszámolóját az amerikai filmesek érkezéséről. A hollywoodi stáb szereplőket keres, és Billy úgy érzi, nem hagyhatja ki a lehetőséget. Menekülni akar a szegénységből, a falubeliek gúnyolódásától. Elhatározza hát, hogy filmsztár lesz.

Az 1930-as éveket felidéző "A Kripli" sötét humorú, groteszk játék egy apró írországi szigetről, egy fiatal fiú tragikomikus utazása. A nagyra tágult világban és a saját „kis” lelkében megtett út egyaránt az önfelfedezés felé segíti.

Szereplők:
Kate/Kiss Mari
Eileen/Csonka Szilvia
Jonnypateenmike/Szabó Tibor
Billy/Balogh János
Bartley/Matusek Attila e.h.
Helen/Hartai Petra e.h.
Bobby-baba/Endrődy Krisztián
Orvos/Horváth Ákos
Mamus/Vlahovics Edit

Dramaturg: Duró Győző
Nyelvi tanácsadó
: Halász András
Zeneszerző: Zdenek Kluska
Díszlettervező: Ivo Krobot
Jelmeztervező: Alice Novotná
Koreográfus: David Strnad
Koreográfusasszisztens: Ostyola Zsuzsa
Kellék: Jenei Ági
Korrepetítor: Falusi Anikó
Ügyelő: Schmidt Róbert
Rendezőasszisztens: Győrváry Eszter
Súgó: Kisely Máté
Rendező: Ivo Krobot

Bemutató: 2015. szeptember 25. 19 óra, Márkus Emília terem

Köszönjük a segítséget a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesületének, az Agora Savaria Filmszínháznak és A Csoportos Zeneoktatásért Egyesületnek.