Bérletvásárlásra fel!

2022. szeptember 26.
Szeptember 23-ig tart a bérletvásárlás a színház jubileumi 15. évében! Aki bérletet vált, többszörös kedvezményben részesül!

Bérleteseinknek szóló kedvezmények:

-Évadbérleteseink 2 előadást, szabadbérleteseink 1 előadást ingyen tekinthetnek meg a jegyvásárlókhoz képest

-Szent Márton kártya bemutatásával a Jegyirodában 10% kedvezményt adunk bérleteink árából.

- A Falco KC Szombathely kosárlabda csapat mérkőzéseire szóló szezonbérlet felmutatásával 10% kedvezményt adunk a színházi bérlet árából.

-A Szent Márton és a Falco KC kedvezmény összevonható, így akár 20% kedvezmény is érvényesíthető.

-Színházi bérlet felmutatásával 10% kedvezményt ad a magyar bajnok Falco KC Szombathely kosárlabdacsapata szeptembertől a 2022/2023-as kosárlabda szezonbérlete árából.

.-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jegy- és bérletinformációk 2022/23-as évadban

Évadbérletek: 7 előadást tartalmaznak, és egész évadra szólnak:

 • Hétköznapi bérlet (kedd, szerda, csütörtök, szombat délután) . . . . . . 20.000 Ft
 • Hétvégi bérlet (péntek, szombat este) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21.000 Ft
 • Premier bérlet (péntek) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30.000 Ft
 • Mecénás bérlet -támogatói bérlet- (premier bérlettel megegyező: péntek) . . . . . . . . . . 60.000 Ft

Szabadbérlet: 6 szabadon választott előadást tartalmaz . . . 20.000 Ft

A Szabadbérlet a 2022-23-as évadban a Weöres Sándor Színház műsoron tartott összes saját előadására tetszés szerinti időpontban beváltható a szabad helyekre (kivéve a Premier bérlet). Egy bérlettel, egy előadásra, egy hely foglalható. Előfoglalási lehetőség -telefonon, emailben, személyesen a jegyirodában- a nyilvános jegyértékesítés megkezdése előtt 1 héttel. Egyedüli bérletként online is megváltható a wssz.jegy.hu oldalon.

Ifjúsági bérletet   3 előadás:   Ahogy a víz tükrözi az arcot, Ájlávjú, Candide...............................  4500 Ft

 

A 15. jubileumi év kínálata és a repertoáron maradó előadások alább olvashatók!

Közönségszolgálati- és Jegyiroda: Szombathely, Király u. 11.  3694318738

Szeretettel várjuk kedves nézőinket!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Bérletes előadások a 2022/2023-as évadban:

Anton Pavlovics Csehov: Sirály

Sirály plakát fotó: Bonyhádi Károly

-színmű-
Fordította: Morcsányi Géza- Radnai Annamária

Csehov egyik legszemélyesebb darabja egyszerre beszél színházról és szerelemről. Írásról és szenvedésről. Horgászatról és megbánásról. Generációs szakadékokról és türelmetlen dühről. A visszavonhatatlan dolgokról, amelyeknek következményei vannak, hiába söpörnék a fiókba befejezetlen novellavázlatként. Egymás mellé állít egy már befutott és egy kezdő színésznőt, egy orvost, egy írót, egy tanárt, egy rendezőt: férfiakat és nőket, fiatalokat és idősebbeket, hogy megfigyelhessük, ahogyan újra és újra rontanak és remélnek mégis. A végén azonban az élet is csak egy lottó játékká egyszerűsödik: unalmas – de ha megszoktad, elmegy. Már csak az az egyetlen kérdés, hogy velünk vagy mellettünk. És ezt a kérdést csak az meri feltenni, aki képes kilépni belőle.


Rendező: Widder Kristóf

Szereplők: Németh Judit Major Erik Szerémi Zoltán Mari Dorottya Orosz Róbert Bálint Éva Herman Flóra Antal D. Csaba Horváth Ákos Kelemen Zoltán

Bemutató: 2022. szeptember 23., péntek, Színházterem

Olvasópróba 2022. március 23., 11.00-15.00 Nagyszínpad
Bemutató: 2022. szeptember 23., Nagyszínpad

⁕ A Weöres Sándor Színház mindennemű változtatás jogát fenntarja.

Heinrich von Kleist: Az eltört korsó

Az eltört korsó

-vígjáték-
Fordította: Forgách András

A történet egy falusi bíróságon játszódik. A bírót Ádámnak hívják. Neki kell kézben tartani a peres ügyeket, de ezen a napon, épp amikor egy revizor érkezik, minden széthullani látszik. A helyi esetből pedig komoly perpatvar kerekedik. Egy törött korsó ügye mentén látunk rá a hatalommal való visszaélés természetére. Miért nem beszélnek az áldozatok? Miért olyan veszettül nehéz kimondani az igazat? Miért nem akarjuk meglátni az igazságot akkor sem, ha az orrunk előtt hever? Heinrich von Kleist a német drámairodalom egyik legnagyobb alakja. A világot olyan szellemesen, groteszkül, árnyaltan és húsbavágóan írja le az egyik legszórakoztatóbb darabjában, amire kevesen képesek.

Rendező: Tárnoki Márk

Szereplők: Balogh János Mészáros Máté Sipos László Márk Nagy Cili Nagy-Bakonyi Boglárka Róbert Gábor Hajdu Péter István Csonka Szilvia

Bemutató: 2022. október 7., péntek, Márkus Emília terem
Bemutató: 2022. október 7. 19.00 Márkus Emília terem

Martin McDonagh: Az inishmore-i hadnagy

Az inishmore-i hadnagy

-fekete komédia-
Fordította: Hamvai Kornél

Galway megyében egyik nap megtalálják a terrorista Padraic fekete macskáját az úttest mellett döglötten. A látszólag hétköznapi helyzet korántsem várt és elképzelhető bosszúdrámát idéz elő az ír felszabadítási fronton ténykedő szakadár csoportok között. Szerelem és megvakított tehenek, vérontás és társadalmi filozófia találkozik a kilátástalanságba burkolózó ír kisváros hamarosan vértől tocsogó házaiban, ahol az eszméket is olyan sötétre színezik, mint a lopott, vörös macskát: kitartóan bízva abban, hogy nem veszi észre senki. Nem véletlenül nevezi a darab fordítója, Hamvai Kornél, rémbohózatnak Martin McDonagh 2001-ben megjelent drámáját, amelyben az erőszak szatirikusan komikus és abszurd ábrázolásával mutatja be a terrorizmus kíméletlenül pontos és prózai természetét.

Rendező: Nagy Péter István

Szereplők: Balogh János, Domokos Zsolt, Gyulai-Zékány István, Herman Flóra, Némedi Árpád, Róbert Gábor, Szerémi Zoltán, Ujvári Bors m.v.

Bemutató: 2022. november 25., péntek, Márkus Emília terem
Bemutató: 2022. november 25., Márkus Emília terem

Bertolt Brecht- Kurt Weill: Koldusopera

Koldusopera

-színmű-
Fordította: Ungár Júlia

A történet a 18-19. századi Londonban játszódik, a Sohóban. Jonathan Jeremias Peachum, a ”koldusok barátja”, nélkül senki nem koldulhat a városban saját szakállára. Szigorúan szabályozott üzletét fenyegetve érzi Polly lánya titkos házassága miatt a gengszterfőnök Macheath kapitánnyal. Feljelenti újsütetű vejét a rendőrségen. Macheath-nek ugyan hosszú és változatos bűnlajstroma van, de a rendőrfőnök, Brown, régi katonatársa, eddig lenyelte. Persze nem ingyen. Peachum megzsarolja Brownt, hogy koldusaival botrányba fullasztja a küszöbönálló koronázási ünnepségeket, ha nem látja előtte akasztófán Mac-et. Macheath elszökik, de barátnői, a kurvák elárulják. Persze nem ingyen. A koronázás meglesz és Macheath akasztása elmarad, mert a királynő lovas hírnöke kegyelmet hoz neki.

Rendező: Zsótér Sándor

Szereplők: Csonka Szilvia, Hajdu Péter István, Horváth Ákos, Kiss Mari, Major Erik, Mari Dorottya, Nagy-Bakonyi Boglárka, Sipos László Márk, Szabó Róbert Endre

Bemutató: 2022. december 9., péntek, Színházterem
Bemutató: 2022. december 9. Nagyszínpad

Móricz Zsigmond: Kivilágos kivirradtig

Kivilágos kivirradtig

-színmű-
Színpadi adaptáció: Horváth Csaba- Tóth Réka Ágnes

A Weöres Sándor Színház és a Forte Társulat koprodukciója.

Móricz Zsigmond 1898-ben játszódó regényének nem egy személy a főhőse, hanem egy társadalmi osztály: a vidéki dzsentri. Szereplői a magyar jómód komondorában bolhaként ugrálnak és pattintják le azt, akivel nem akarnak közösködni. Az örökös anekdoták és népdalok mellett a változás és a változtatás kérdése lebeg az alföldi ház feszült szobáiban, ahol István nap van minden hétvégén és a mulatság akkor is kivilágos kivirradtig tart, ha közben teli kristálypohárként törnek össze az álmok. Meddig tartható fent a látszólagos rend, ha a régi rendszerek kerekei elakadtak a sárban? Horváth Csaba rendezésében Móricz szövegeinek zeneisége és történetének örökérvényűsége erősödik fel a fizikai színház eszközeivel.

Rendező: Horváth Csaba

Szereplők: Bálint Éva, Balogh János, Csonka Szilvia, Gyulai-Zékány István, Hajdu Péter István, Herman Flóra, Keller-Dénes Emőke, Major Erik, Mari Dorottya, Nagy-Bakonyi Boglárka, Nagy Cili, Némedi Árpád, Németh Judit, Sipos László Márk, Szerémi Zoltán, Fehér László, Horkay Barnabás, Pallag Márton, Widder Kristóf

Bemutató: 2023. március 3., péntek, Színházterem
Bemutató: 2023. február 17. Nagyszínpad

David Mamet: Egy kanál víz

Egy kanál víz

-színmű-
Fordította: Rusznyák Gábor- Tóth Réka Ágnes

David Mamet 1983-as írt Pulitzer díjas drámája (eredeti címe: Glengarry Glen Ross) a „sales”-esek világba enged bepillantást. Egy este és egy nap történéseinek vagyunk a szemtanúi. Egy olyan világba láthatunk bele, amelyben csak győztesek és vesztesek vannak. Ha eladsz: sikeres vagy, ha nem: alkalmatlan. De a darab nem csak az eladási eredményeknek kiszolgáltatott kereskedők életét mutatja meg. Egy este valaki feltörte az ingatlaniroda széfjét, hogy megszerezze a mindennél fontosabb listát, vagyis a címeket, amelyek alapján az értékesítés folyt. A listát vissza kell szerezni, ezt a nyomozást izgulhatjuk végig David Mamet saját élményeit (egy ideig telemarketingesként dolgozott egy chicagói ingatlanvállalkozásnál) feldolgozó, pörgő, remek színészi alakításoknak lehetőséget adó kortárs amerikai drámájában.

Rendező: Rusznyák Gábor

Szereplők: Antal D. Csaba, Domokos Zsolt, Horváth Ákos, Kelemen Zoltán, Orosz Róbert, Róbert Gábor, Szabó Róbert Endre

Bemutató: 2022. május 18., szerda, Márkus Emília terem
Bemutató: 2023.március 17. Márkus Emília terem

Georges Feydeau: Bolha a fülbe

Bolha a fülbe

-vígjáték-
Fordította: Hamvai Kornél

Chandebise úr korrekt, köztiszteletnek örvendő biztosítási igazgató, aki egy nap levelet kap egy ismeretlen hölgytől: a kért találkozóra viszont a legjobb barátját küldi maga helyett. A levelet azonban nem más írta, mint a felesége, és küldönce a nő reménybeli udvarlója. A váratlan randevú közben megérkezik a valódi Chandebise is a Hotel Numerába – és ez még csak a bonyodalmak kezdete. Francia sikamlósság és spanyol indulat csap össze a párizsi szállodában, ahol tökéletesen megkomponált koreográfiával nyílnak és csukódnak az ajtók. Félrelépések és félreértések komédiája az abszurd humor felé hajló Bolha a fülbe. Fergeteges vígjátékot ígér Georges Feydeau egyik leghíresebb darabja, amelyet Béres Attila rendezésében láthat a szombathelyi közönség.

Rendező: Béres Attila

Szereplők: Antal D. Csaba, Bálint Éva, Balogh János, Domokos Zsolt, Gyulai-Zékány István, Horváth Ákos, Kelemen Zoltán, Mari Dorottya, Nagy-Bakonyi Boglárka, Nagy Cili, Némedi Árpád, Orosz Róbert, Sipos László Márk

Bemutató: 2023. május 5., péntek, Színházterem
Bemutató: 2023. május 5. Nagyszínpad

Bérleten kívüli előadások a 2022/2023-as évadban:

Veres András: Nagyapám, Frank Sinatra

Nagyapám, Frank Sinatra

-monodráma-

Egy nagy falu az egész világ. A kérdés csak az, hogy ki jön velünk szembe, mikor végigsétálunk a főutcáján? A XX. század nem szűkölködik a különösebbnél különösebb találkozásokban. Hol komikus, hol tragikus, hol megható pillanatokat teremtenek az egymás mellé sodródó életek. Mindenkinek megvan a maga Amerikája, felhőkarcolókkal, száguldó autókkal, világslágerekkel. A nagy vízen túl a kisember is sokra viheti, ha talpraesett és nem ijed meg a saját árnyékától. Legalábbis mi itt, Kelet- Európában így gondoljuk. De mi lett azokkal, akiknek nem sikerült? Ők mit hoztak haza magukkal Amerikából? Egy legendás nagyapa amerikai barátja áll a monodráma középpontjában, maga Frank Sinatra. Egy lakodalom pedig tökéletes alkalom arra, hogy fény derüljön a sztár eddig nem ismert kalandjaira.

Rendező: Veres András

Szereplők: Szabó Tibor

Bemutató: 2023. február 24., péntek, Krúdy Klub
Bemutató: 2023. február, Krúdy Klub

Samuel Bailey: Kutyabaj

Kutyabaj

-színmű-
Fordította: Horváth János Antal

Cain, Riyad és Jonjo az iskolapad helyett egy cellában ülnek. A fiatalkorúak börtönében töltik napjaikat, gumicukrot cserélgetnek, cipőkről dumálnak és közben készülnek az apaságra. Fiúk, akik maguk is gyerekek még, de már nem csak a saját életükért, hanem a gyermekükért is felelnek. Grace feladata, hogy felkészítse őket az apaság mellett arra, hogy a kezükbe vegyék a jövőjüket. Fel tudnak elég gyorsan nőni ahhoz, hogy kitörhessenek a rendszerből? Letöltendő helyett le tudnak érettségizni? Mi lesz velük, ha egyszer csak kinyílik a világ? Samuel Bailey díjnyertes darabja egy szívbemarkoló történet rengeteg humorral azokról a fiatalokról, akiket a társadalom hiába zár ki magából, egy új élet lehetőségével térhetnek vissza.

Rendező: Horváth János Antal

Szereplők: Hajdu Péter István, Keller-Dénes Emőke, Kuttner Bálint e.h., Major Erik

Bemutató: 2023. április 14., péntek, Márkus Emília terem
Bemutató: 2023. április 14., Márkus Emília terem

William Shakespeare: Hamlet hazatér

Hamlet Hazatér

-színháznevelési előadás-

Színházi nevelési előadás Shakespeare Hamlet és Kiss Csaba Hazatérés Dániába című drámája nyomán

Mi van, ha döntéshelyzetbe kerülünk, de senkit nem hívhatunk segítségül és nem bízhatunk senkiben? Meglátjuk-e a pillanatot, amikor meg kell tenni, amit senki más nem végez el helyettünk? Tudunk-e jól kommunikálni a megfelelő időben a megfelelő személlyel: szülővel, baráttal, kedvessel? És vajon jól döntünk-e?

Rendező: Némedi Árpád

Szereplők: Németh Andrea , Németh Gyöngyi, Antal D. Csaba, Bálint Éva, Horváth Ákos, Némedi Árpád, Papp-Ionescu Dóra, Szabó Róbert Endre

Az előadást 8-12. évfolyamosoknak ajánljuk.

Bemutató: 2022. Stúdiószínpad

Jegy- és bérletinformációk 2022/23-as évadban

Vegyen évadbérletet és nézzen meg két előadást ingyen a megszokott ülőhelyén és napon!

Évadbérletek: 7 előadást tartalmaznak, és egész évadra szólnak:

 • Hétköznapi bérlet (kedd, szerda, csütörtök, szombat délután) . . . . . . 20.000 Ft
 • Hétvégi bérlet (péntek, szombat este) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21.000 Ft
 • Premier bérlet (péntek) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30.000 Ft
 • Mecénás bérlet (premier bérlettel megegyező: péntek) . . . . . . . . . . 60.000 Ft

Vegyen szabadbérletet és nézzen meg egy előadást ingyen bármilyen napon!

Szabadbérlet: 6 szabadon választott előadást tartalmaz . . . 20.000 Ft

A 2022-23-as évadban a Weöres Sándor Színház műsoron tartott összes saját előadására tetszés szerinti időpontban beváltható a szabad helyekre (kivéve a Premier bérlet). Egy bérlettel, egy előadásra, egy hely foglalható. Előfoglalási lehetőség a nyilvános jegyértékesítés megkezdése előtt 1 héttel. Egyedüli bérletként online is megváltható 2022. május 19-től a wssz.jegy.hu oldalon.

Ifjúsági bérletet ősszel középiskolai korosztály számára. További információ később.

Legyen mindig telt ház! – Akció- 10% kedvezményt adunk a színházbérlet árából, ha felmutatja a Falco KC Szombathely kosárlabdacsapat mérkőzéseire szóló érvényes bérletét.

Jegyárak:

teljes ár
diákjegy
nyugdíjas jegy
Sirály
4.000 Ft
2.000 Ft
2.900 Ft
Az eltört korsó
4.000 Ft
2.000 Ft
2.900 Ft
Az inishmore-i hadnagy
4.000 Ft
2.000 Ft
2.900 Ft
Koldusopera
4.400 Ft
2.500 Ft
2.900 Ft
Kivilágos kivirradtig
4.000 Ft
2.000 Ft
2.900 Ft
Egy kanál víz
4.000 Ft
2.000 Ft
2.900 Ft
Bolha a fülbe
4.000 Ft
2.000 Ft
2.900 Ft
Kutyabaj
4.000 Ft
2.000 Ft
2.900 Ft
Nagyapám, Frank Sinatra
3.300 Ft
1.600 Ft
2.100 Ft
Hamlet hazatér
1.300 Ft
-
-

Repertoáron maradó előadások:

 • A Pál utcai fiúk teljes ár 4.500 Ft , diákjegy 2.500 Ft, nyugdíjas jegy 2.900 Ft
 • Candide, ÁJLÁVJÚ teljes ár 4.000 Ft , diákjegy 2.000 Ft, nyugdíjas jegy 2.900 Ft
 • Szólít a szörny teljes ár 2.200 Ft , diákjegy 1.300 Ft
 • Az ajándék, Antigoné teljes ár 2.200 Ft, diákjegy 1300 Ft
 • Pornó teljes ár 2.800 Ft , diákjegy 1.600 Ft
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.