ugrás a tartalomra

Ájlávjú

premier: 2021. október 1.
A világ egyik leghosszabb ideje futó off-Broadway musicalje a Madách és a Centrál színház után Szombathelyen a Weöres Sándor Színházban tárja elénk az emberi élet legnehezebb, legfontosabb, vagyis legszerelmesebb pillanatait.

Írta: Joe DiPietro, Jimmy Roberts

ÁJLÁVJÚ

Jókedvű musical-revü

150 perc, egy szünettel

Fordította: Fábri Péter

I LOVE YOU, YOU'RE PERFECT, NOW CHANGE

(TE ÉDES, DE JÓ VAGY, LÉGY MÁS)

Ájlávjú. I love you, vagyis: szeretlek. Tehát a szerelem. Pofonegyszerű, és talán éppen ettől olyan bonyolult. Néha egy egész élet sem elég ahhoz, hogy megismerjük, megértsük – magunkat, a másikat, a szerelmet. Erről mesél Joe DiPietro és Jimmy Roberts darabja, melynek eredeti teljes címe nagyjából így fordítható: Szeretlek, tökéletes vagy - változz meg! De a cím vége a színpadi játékra utaló szójátékot is rejt: öltözz át! Ebből talán világos, hogy a humornak kiemelt szerepet szántak a szerzők.

A hozzávalók: férfi és nő – akikről Karinthy óta tudjuk, hogy soha nem érthetik meg egymást, hisz mind a kettő mást akar; a férfi nőt, a nő férfit. Kell még továbbá: az élet. Mert a nagy tragikus szerelmeknek könnyű örök ragyogással tündökölni, de hogy van ez a családalapítás után, középkorúvá válva, ne adj’ isten válófélben, máskor öregedő szingliként, vagy éppen egy a temetőben adódó spontán randin? A világ egyik leghosszabb ideje futó off-Broadway musicalje a Madách és a Centrál színház után Szombathelyen a Weöres Sándor Színházban tárja elénk az emberi élet legszerelmesebb pillanatait. Négy színésszel, három zenésszel, életkora szerint kinek több, kinek kevesebb ismerős élethelyzettel, öniróniával, de legfőképpen szeretettel, és makacs optimizmussal. Mert végül is szeretni, szeretve lenni jó.

Szereplők:

Nő 1 Nagy-Bakonyi Boglárka

Nő 2 Nagy Cili

Férfi 1 Hajdu Péter István

Férfi 2 Antal D. Csaba


Zenekar:

Zongora Maronics Ferenc

Hegedű Fodor Dániel, Berki Antal

Nagybőgő Kovács Attila


Alkotók:

Korrepetítor Falusi Anikó

Zenei vezető Maronics Ferenc

Koreográfus Cortés Sebastián

Díszlettervező Romvári Gergely

Videó animáció Kaczmarski Ágnes

Jelmeztervező Pető Beatrix

Jelmeztervező-asszisztens Fekete Mónika

Videótechnikus Joós Márton

Kellékes Horváth Viktória

Világosító Kiss Zoltán

Hangosító Simon Zoltán

Súgó Zsohár Amália

Ügyelő Pados Bernát

Rendezőasszisztens Papp-Ionescu Dóra


RENDEZŐ Harangi Mária

Bemutató:2021. október1.;19.00 óra;Nagyszínpad

I LOVE YOU, YOU ARE PERFECT, NOW CHANGE a Concord Theatricals Ltd. www.concordtheatricals.co.uk megállapodásával kerül bemutatásra. Az előadáshoz a jogokat a Hartai Zenei Ügynökség közvetítette. Ennek a produkciónak a videóra vétele vagy elektronikus vagy egyéb video- és/vagy képfelvételek vagy streamek készítése szigorúan tilos, az Egyesült Királyság 1988. évi szerzői jogi, formatervezési és szabadalmi törvényének megsértése, és bűncselekménynek minősül.

A Weöres Sándor Színház mindennemű változtatás jogát fenntartja.