ugrás a tartalomra

A falu rossza a Városmajori Színházi Szemlén

2017. március 9.
Hat város hat színház hat legjobb zenés, szórakoztató előadása szerepel az idei Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában, amely június 22-e és július 11-e között lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A háromtagú szakmai bizottság – Papp Tímea, Stuber Andrea és Urbán Balázs színikritikusok – több mint ötven, 2016. március 1-je és 2017. február 20-a között bemutatott vidéki és határon túli színházi előadás megtekintése során választotta ki azt a hat produkciót, amelyek szórakoztató jellegük mellett a művészi megvalósítás szempontjából is kiemelkednek a kínálatból, ugyanakkor megfelelnek a Városmajori Szabadtéri Színpad technikai adottságainak is.

A versenyprogramba javasolt előadásoknál a válogatók a színészi alakítások színességét, a professzionális társulati munkát, illetve a művek újszerű megközelítését emelték ki. Az immár hagyományos nyárindító Városmajori Színházi Szemlében idén a klasszikus szórakoztató műfajok képviseltetik magukat, zenés előadások és komédiák, de Feydeau-bohózat és népszerű operett is szerepel a programban. Bemutatkozik a nyíregyházi, miskolci, szombathelyi, kecskeméti, csíkszeredai és szabadkai társulat, amelyek közül többen a Szemle visszatérő vendégei. Az előadásokat olyan neves rendezők állították színpadra, mint Béres Attila, Lendvai Zoltán, Mohácsi János, Rusznyák Gábor, Tasnádi Csaba és Szőcs Artur.
A 2017. évi Városmajori Színházi Szemle versenyprogramja:

Déry Tibor - Presser Gábor: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról – Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza (rendező: Tasnádi Csaba)
Tóth Ede: A falu rossza – Weöres Sándor Színház, Szombathely (rendező: Mohácsi János)
Peter Shaffer: Amadeus – Szabadkai Népszínház (rendező: Béres Attila)
Szirmai Albert – Bakonyi Károly – Gábor Andor: Mágnás Miska – Katona József Színház, Kecskemét (rendező: Rusznyák Gábor)
Georges Feydeau: A hülyéje – Miskolci Nemzeti Színház (rendező: Szőcs Artur)
Vadnay László – Békeffi István – Márkus Alfréd: Tisztelt Ház – Csíki Játékszín, Csíkszereda (rendező: Lendvai Zoltán)

A programot idén is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség az interneten szavazhat majd a kedvenceire.

A jegyvásárlás hamarosan megkezdődik. Részletek itt!
A Weöres Sándor Színház szereplései ezidáig a Városmajori Színházi Szemlén:
Városmajori Színházi Szemle, 2016 – Közönségdíj (Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása; rendező: Alföldi Róbert)

Városmajori Színházi Szemle, 2016 – A legjobb női főszereplő (Bánfalvi Eszter – Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása )

Városmajori Színházi Szemle, 2015 – A legjobb férfi főszereplő (Bajomi Nagy György – Vitéz Mihály)

Városmajori Színházi Szemle, 2014 – Különdíj (Czukor Balázs és Khaled-Abdo Szaida – a Cudar világ/Mágnás Miska című nagyoperett átírásáért)

Vonatkozó cikk:
szerző: szabadter.hu