ugrás a tartalomra

Gyévuska

premier: 2024. február 23.
Távlatok helyett sorsokat, történelem helyett személyes tragédiákat mutat fel ez a fájóan komikus, prózaian zenés történet.

Írta: Pintér Béla

GYÉVUSKA

zenedráma

Pintér Béla darabja egy konkrét eseményt ragad ki a magyar történelemből: cselekménye a magyar hadsereg 1942-es Don-kanyarba vonulását megelőző napon játszódik. A tisztek, főtisztek és honvédek ezen az utolsó estén még lehetőséget kapnak arra, hogy együtt tölthessenek pár órát hozzátartozóikkal, amelyet az ezredes feleségének operettműsora ellentmondást nem tűrően húz keresztbe. A Gizella-bál alatt azonban elszabadul a pokol, fecskendők és titkok kerülnek napfényre, hiába szólnak a Puccinibe oltott slágerek, a magyar dalok és a katonaindulók. Távlatok helyett sorsokat, történelem helyett személyes tragédiákat mutat fel ez a fájóan komikus, prózaian zenés történet. Abszurd humora, érzékeny nagyításai és pontosan lekottázott drámái a Gyévuskát a magyar kortárs drámairodalom a történelmi emlékezet egyik legfontosabb darabjává emeli.

Szereplők: Domokos Zsolt, Gyulai-Zékány István, Hajdu Péter István, Herman Flóra, Mari Dorottya, Nagy-Bakonyi Boglárka, Nagy Cili, Némedi Árpád, Németh Judit, Szabó Tibor, Szerémi Zoltán

RENDEZŐ Nagy Péter István

Következő előadások

febr. 23.

19:00

Gyévuska
jegy: 4.200 HUF
diákjegy: 2.000 HUF
nyugdíjas jegy: 3.000 HUF

Helyszín: Színházterem
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.