ugrás a tartalomra

222 előadás a 2022/2023-as évadban

2023. július 5.
Szabó Tibor igazgató évadzáró társulati ülésen köszönte meg a munkát a Weöres Sándor Színház társulatának. Sikeres, ugyanakkor anyagilag nehéz évadon vagyunk túl.

Az évadzáró társulati ülésen elhangzott: anyagi szempontból nehéz évadon vagyunk túl, a rezsiárak drasztikus emelkedése miatt (egy nap fűtés és világítás csaknem fél millió forintjába került a színháznak) nagy mértékű veszteséggel kell számolnunk. Még úgy is, hogy az előirányzott takarékossági intézkedéseket túlteljesítettük.

A valóság én vagyok - Weöres konferencia / Mészáros Zsolt
A színház vezetése minden megoldást számításba véve igyekszik előremutató lépésekkel tovább faragni az energiaköltségeken: a színházépület tetejére napelem rendszert telepítünk a közeljövőben a villamosenergia költségeinek csökkentésére, valamint pályázatból korszerűsítjük és fejlesztjük az elavult és működési hibás légbefúvó rendszert.

A Weöres Sándor Színház a 2022/2023-as évadban 222 előadást játszott. Örömteli hír, hogy a covidos évek után nőtt a nézőszám, újra elértük a 40.000 főt és nőtt a bérletesek száma is, átlépve a 2000-es számot. Annak érdekében, hogy a színházi élmény mindenki számára elérhető legyen, méltányos árú bérletkonstrukciót hirdettünk a következő évadra: egy hétköznapi bérlet és a szabadbérlet is 17.000 forintért elérhető, valamint a diákjegy árakon sem emeltünk.



Töretlen népszerűségnek örvend A Pál utcai fiúk előadásunk 100%-os látogatottsággal, de a Bolha a fülbe és a Kivilágos kivirradtig előadásunk is nagyon népszerű volt 90 % -os látogatottsággal.

Sikeresen teljesítettük a Lázár Ervin Programban vállalt előadásszámok többségét. A  Lúdas Matyi  mesejáték nagy sikerrel fut és több, mint ötezer Vas megyei általános iskolás tekinti meg színházunkban 2023 őszéig.

Sikeres volt a színháznevelési programunk: az Antigoné osztályteremszínházi előadás, a diákszínjátszóink előadása a Kuss,  valamint a középiskolásoknak hirdetett Sándorok és Júliák és az általános iskolásokat megszólító Weöres versjáték. Jövőre is folytatjuk a fiataloknak szóló programok sorát. Három nagyszabású programmal emlékeztünk névadónk születésének 110. évfordulójára, az említett Weöres versjáték mellett, a kuriózumnak számító Weöres rajzokból  kiállítást rendeztünk és irodalmi konferencián emlékeztünk a szombathelyi születésű költő géniuszra. 

Kevesebb lesz a társulat létszáma, 20 színésszel vágunk neki a következő évadnak és a háttérdolgozói létszám is csökkent. A minőségből és az elmúlt 2,5 évben megtapasztalt népszínházi kínálatból azonban nem engedünk. A jövő évad kínálata itt érhető el.

Asszonyfarsang - Nagy-Bakonyi Boglárka, Nagy Cili, Herman Flóra / Mészáros Zsolt

Sok idő nincs a pihenésre, az idei karneválszínházi előadás próbái július közepén elkezdődnek: Fábián Péter: Asszonyfarsang című korokon átívelő helytörténeti komédiáját láthatja közönségünk a megyeháza udvarán nyolc alkalommal, augusztus 17-26. között a Savaria Történelmi Karnevál idején. 

Bár a Közönségszolgálati- és Jegyirodánk zárva tart – nyitás 2023. augusztus 1-jén- online továbbra is lehet vásárolni a karneválszínházi előadásra jegyeket. Valamint online is kapható színházi ajándékkártyánk,   mely bérletre vagy színházjegyre is beváltható.