ugrás a tartalomra

Kakukkfű illatú Kálmánchelyi

2012. szeptember 26.
Teszteléssel kezdődött a Színházszerda legutóbbi beszélgetése, amelyen Kálmánchelyi Zoltánt Bajomi Nagy György kérdezgette. Kiderült, hogy Zoli mennyire figyelmes társ.

- Sokan eljöttek, természetesen Linda kedvéért (Fekete Linda Kálmánchelyi Zoltán kedvese)! – kezdte a beszélgetést Bajomi, aki Lindával egy kérdőívet állított össze, hogy letesztelje: Zoli, mennyire figyelmes társ.

Kiderült: Linda jele az óvodában az ecset volt, kedvenc kortárs költőnője Tóth Krisztina, szerepálma, - természetesen a Kabaré után a My Fair Lady. Zoli szerint a „legszerepebb” álma Tarzanból Jane. Esti itala a kaukázusi kefír, ezt napközben is szeretettel fogyasztja, szerencseszáma a 6-os és a 8-as.

Arra a kérdésre, hogy „Mi a legszebb Zolin?” Zoli rögtön kiküldte a fiatalokat a kávézóból. Egyébként a keze. Erre Gyuri felemelte a „legszebbet” Zoliból: - Nézzük meg ezt a csodálatos kezet!

Érdekes választ hozott a „Mik a legjobb tulajdonságai Lindának Zoli szerint?” kérdés, mert Kálmánchelyi már azzal elégedett, ha párja reggel hagyja aludni, és hoz teát. Az is elhangzott, hogy Lindának Zoliról milyen fűszer jut eszébe: a kakukkfű. Minden reggel a gyógynövényből készült teát issza, hogy jó sokáig éljen.

A kezdetekről is szó esett: Zoli motoros rendőrnek vagy színésznek készült, utóbbi mellett döntött. Tizenhárom évesen elkezdett Karsai János pantomimművésznél pantomimemezni – ez a Színházi Szösszenet produkcióból, amelyben Vass Szilárddal nevettet, kiderül.

Zoli a filmiparban is kipróbálta magát: 1996-tól folyamatosan dolgozott Stefanovics Angélával, Mucsi Zoltánnal és Végh Zsolttal. Az uristen@menny.hu-val filmszemlét is nyert.

A beszélgetés második felében filozófiai témák is bejöttek: mi a színész feladata, rendeltetése, mitől érzi szabadnak magát valaki, meddig alázhatja magát egy ember. („Ha engem megaláznak, akkor magamat alázom meg, mert én változtathatnék, de mégsem teszem.”)

Bajomi búcsúzóul elmondta: - Mi egy órát kaptunk, hogy megismerjünk téged Zoli, remélem, Linda egy egész életet.

 

 

 

Kálmánchelyi Zoltán filmjei:

Esti Mese - Tököcske (1996) rendező

Esti Mese - Ho-Ho-Horgász (1997) rendező

Tirpák TV rendező (1997) rendező

Szegény Peti nagymamája (1997) rendező, forgatókönyvíró

Pesti mese: Óz, a nagy varázsló (1998) rendező, színész, forgatókönyvíró, díszlettervező

uristen@menny.hu (1999) rendező, színész, forgatókönyvíró

Legkisebb film a legnagyobb magyarról, avagy ha nincs kéz, nincs csoki (2001) rendező, színész

Libiomfi (2003) rendező, színész, forgatókönyvíró

Öszödik Pecsét (2007) rendező, színész, forgatókönyvíró, operatőr, jelmeztervező, producer, animáció, vágó

 

 


Vonatkozó cikk:

"Zoli, te a TÁP Színház sztárja lehetnél!"

Bajomi Nagy György-2012.09.27.

Blog élőszóban - Kálmánchelyi Zoltán naplótöredéke