ugrás a tartalomra

"Kaszi meló" a La Mancha-ban

2013. március 1.
Budai Dávid 1980-ban született Veszprémben, éppen abban az évben, amikor John Lennon meghalt. Kertész, újságíró, színész. Őt kérdezte Endrődy Krisztián a Színházszerda legutóbbi eseményén a Cafe Frei-ben.

Dávid 1980-ban született Veszprémben, éppen abban az évben, amikor John Lennon meghalt. Egyelőre csak a zenész miatt emlékezetes az évszám, bár Dávid tervezi, hogy később miatta is megjegyezzék az emberek. Kertész akart lenni, elvégezte az iskolát, de már közben tudta, hogy nem ez az az út, ami tetszik neki. Kipróbálta magát másfél évig Németországban, a nyelvet viszont sajnos nem sajátította el, mert török és lengyel vendégmunkásokkal dolgozott együtt. Később újságírást is tanult, a Savaria Fórumban jelent meg többek között néhány írása.

- Engem főleg az irodalom érdekel, a politikai újságírás is vonz, viszont azt nehéz úgy csinálni, hogy az ember ne álljon be valahova. Inkább a kultúránál maradok, ott lehet süketelni.


Dávid édesanyja is olvasta blogjait, amelyekből egyébként Krisztián szemezgetett a Cafe Frei-ben a közönség nagy örömére. Az egyik bejegyzésben a halálról írt: "4. fejezet: Amelyben kiderül, hogy a halállal szembesülni megrázó élmény, de nem annyira, hogy érdemes lenne foglalkozni vele." Anyukája ezen nagyon megrendült, hiszen emlékezett a történetre: megérintette.

Krisztián arról érdeklődött beszélgetőtársától, hogy mikor döntötte el: színész lesz.

- Nincs olyan sztorim, hogy gyerekkorom óta színész akarok lenni. Annyira akartam színész lenni, mint ahogy a gyerekek általában tűzoltók. Aztán valahogy mégiscsak idekeveredtem Szombathelyre, a főiskolára, a színészképzésre, aztán maradtam a Weöres Sándor Színháznál.

A La Mancha lovagja című előadásban a takarásban sokat viccelődnek: - A szélmalmot én tartom, Krisztián a háttérben szokott biztatni. Egyszer megbotlottam a nevetéstől, várom, hogy mikor zúgok el teljes testemmel.

- Az egész La Mancha sportolás: jövünk-megyünk, ugrálunk, Németh Jucit húzkodjuk ide-oda, komoly sportmunkát végzünk. Ahogy Dávid hívja: "kaszi meló", azaz kaszkadőr munka. - árulta el Krisztián.


Dávid amúgy tíz évig taekwandozott, a labdát viszont töri, zúzza: képtelen cselezni, ha jön a labda, jó nagyot rúg, hiszen abból nem lehet baj. Általában mégis van: - Gyerekkoromban például megkértek, hogy ne focizzak. Természetesen a kosárlabdában is ügyetlen vagyok, talán a kézilabda, ami szóba jöhet.

 

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Keserédes mélyinterjú

Görcsöltetés

Színészfeleségek beszélgettek

Hipochonder, és imádja a kakukkfüvet

Mertz Tibor nem csak játszani, esni is tud

Sztorik a mesterekről

Tell Vilmos és Walterka a Cafe Frei-ben

Piros sapka, piros orr

Valami varázs

"Fogjam le a B-major 7-est!"

A zenében nincs muszáj

Kiss Mari fut, úszik és játszik

A Bárkában súgott is

Jani egy napja videón

Minden jó, ahogy van

Szerémi Zoltán rendezőként is bemutatozik

Huszonkét ember negyvennégy lábbal