ugrás a tartalomra

Fluxuskondenzátor a baromfikeltetőben?

2014. március 27.
Havonta egy alkalommal Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd aktuális újsághíreket dolgoz fel humorosan, a közönség bevonásával. Március 26-án törzsközönségük ismét megtöltötte a Cafe Frei-t.

Az arcművészek főként a megyei napilap legfrissebb számaiból szemléznek híreket, melyeket improvizatív módon dolgoznak fel, részben pantomimes eszközökkel, háttér szinkronizálással, szabályok nélkül. Általában ez a legnagyobb sikert kiváltó része műsoruknak, de mindig hoznak valamilyen meglepetés játékot, és hatnak rájuk a friss események is.

A Cafe Frei-ben minden hónap első szerdáján a Weöres Sándor Színház szervezésében az épp aktuális bemutató rendezőjével folyik beszélgetés. Ha új a rendező a színházban, akkor bemutatják, fellebben a fátyol a próbafolyamat kulisszatitkairól, egy kis kedvcsinálás történik az új darabhoz. Azt várhatnánk, hogy az aktuális bemutató hírei népszerűbbek, mint a hónapról-hónapra ugyanannak a két színésznek a poénkodásai. És nem! Sziszi és Zoli produkciója egyre több embert vonz. Mi a titkuk? A vidámság, a spontán jókedv, és talán az, hogy a közönséget is bevonják a játékba. Közös munka eredménye a siker.

A kávéházi törzslátogatók fejlődnek, olyannyira, hogy a bemelegítéskor olyan nehéz feladatokat adtak Sziszinek, melyek alaposan megizzasztották.

Egy helyzetgyakorlathoz egy önként jelentkező segítségét kérték a fiúk. A feladat témája: "Az idén ötéves Terézanyu pályázat keretében április 6-ig várják azokat a személyes női történeteket, amelyek a 'Szeresd önmagadat jobban, mint felebarátodat' témában születtek." E nehéz szöveg köré fűztek négy helyzetgyakorlatot különféle megközelítésekben színészeink. Önkéntesük játszott feleséget, tanárnőt a széken ülve, részese volt szakításnak, váltakoztak a színek.

Egy újfajta játékban politikai tudósítást is feldolgoztak, csak épp a politikára jellemző kifejezéseket kifütyülték. Ezután Sziszi szavakat gyűjtött a közönségtől. Nem könnyűeket kapott: mint például a fluxuskondenzátort vagy a baromfi keltetőt. Ezeket a szavakat a politikai tudósításba helyezve humoros lett az eredmény.

Az est poénját a kávéház vezetője András szolgáltatta, aki belesétálva a "Tilos a lomizás" jelenetbe, fémbögrében fémkanalakat vitt Sziszinek és Zolinak, akik épp arról beszéltek, hogy fémbögrében fogják majd kérni a kávét sok kanállal, és utána viszik a MÉH-be...

A Sziszi és Zoli Show teltházat vonzott, nem volt üres szék a Cafe Frei-ben. Aki önfeledt nevetésre vágyik, annak időben kell asztalt foglalni a következő alkalomra, ami április 23-án szerdán délután 17 órakor lesz.

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

A dzsungel mélyén Atlantisz

„Marika néni hülye”

Öt perc nevetés, két perc sírás

Aktuális bombarobbanás

Matematikus, focista, színész, rendező

Mágnás Miska Czukor Balázs olvasatában

A WC világnapja Sziszi és Zoli módra

„Nem látott még radiátort?”

Rúdtáncos hastáncosok repedő fürdőruhában

Egy rendező Svejk városából

Kőszívű ember és az improvizáló belső ellenőr

 

 

 

 

 

szerző: Vaskarika (Szerző: Dart)