ugrás a tartalomra

„Marika néni hülye”

2014. február 27.
Havonta egy alkalommal Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd aktuális újsághíreket dolgoz fel humorosan a közönség bevonásával a Színházszerda programsorozatban.

A szerdai előadáson a nézőtér soraiból úgy tűnt, hogy minimális felkészülésre van csak szükségük, főként improvizálnak. Olyannyira, hogy Kálmánchelyi Zoltán megjegyezte, nem is tudja követni, neki mi a pontos feladata egy-egy szituációban.

Szisziék már az első bemutatkozásukkor kijelentették, bármilyen feladatot elvállalnak, de politikával nem foglalkoznak. A választási időszakban azonban ők is képviselőjelölt módjára viselkedtek, betarthatatlan ígéreteket tettek, széles gesztusokkal kampányoltak. Nehezítésként a közönség lapokra felírt szavait is beépítették beszédükbe. Ettől aztán folyamatossá vált a nevetés, a rutinos nézők ugyanis olyan szavakat írtak fel, amelyek egyáltalán nem illettek a témához, így igazi kihívás elé állították a színészeket.

Érdekes volt a politikus-párbaj, amikor úgy korteskedtek, hogy felváltva kellett mondani egy-egy szót a mondatból, s úgy kellett folytatni a szöveget, hogy az lehetőség szerint értelmes maradjon. Természetesen próbálták megnehezíteni egymás dolgát.

Az igazi poénbomba persze most is az aktuális újsághírek feldolgozásakor robbant. Top-hírnek a Vas Népe „Ha az előjáték jobb, mint az aktus" című koncertkritika bizonyult. Nagy várakozás előzte meg a rögtönzést, ami villámpoénnak bizonyult. Sziszi lazán megállt a pódium szélén, és csak annyit mondott: - Bocs.

„Az óvodások költöznek" című hírnél Sziszi, mint gyakorló apuka ment le gyerekbe. Serényen költözködött, ide-oda rakosgatta a képzeletbeli dobozokat, miközben Zoli szinkronizált. Ekkor hangzott el a címben idézett mondat: - Marika néni hülye.

A Sziszi és Zoli show teltházat vonzott, ezúttal sem volt üres szék a Cafe Frei-ben. Aki önfeledt nevetésre vágyik, annak időben kell asztalt foglalnia a következő alkalomra, ami március 26-án szerdán délután 17 órakor kezdődik. Előtte két héttel korábban - 12-én - Horgas Ádám, A dzsungel könyve rendezője mesél a próbafolyamatról, hiszen 21-én lesz a bemutató.

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Öt perc nevetés, két perc sírás

Aktuális bombarobbanás

Matematikus, focista, színész, rendező

Mágnás Miska Czukor Balázs olvasatában

A WC világnapja Sziszi és Zoli módra

„Nem látott még radiátort?”

Rúdtáncos hastáncosok repedő fürdőruhában

Egy rendező Svejk városából

Kőszívű ember és az improvizáló belső ellenőr

 

 

szerző: Vaskarika (Szerző: Dart)