ugrás a tartalomra

Piros sapka, piros orr

2012. december 6.
„Sokkolóan festhetek piros orrban” - mondta magáról Vass Szilárd a heti Színházszerdán a Café Freiben, ahol Unger Tünde tőle és a gyerekeitől kérdezgetett.

December legpirosabb és legputtonyosabb napjára hangolták a színházrajongókat a késő délutáni órákban.

A Mikulás-ünnep jegyében telt a heti Színházszerda a Café Frei karácsonyi díszbe öltöztetett kávébirodalmában. A gyerekzsivaj és a piros Mikulás sapka sem maradt el - Vass Szilárd és Unger Tünde, a Weöres Sándor Színház színészeinek egyórás beszélgetésében a gyerekek játszották a főszerepet. Sziszi csemetéi már a kezdéskor a pódiumon termettek, s bár néha nehéz volt őket kordában tartani, a gesztust értékeltük.

Édes és vicces szituációkat szült az ötlet, amitől megtudhattuk, hogy kicsoda a „logopédius", vagy milyen, amikor Szilárd otthon az apuka szerepét ölti magára. Tünde terve az lett volna, hogy a Mikulás sapkába különböző - úgymint szerelem, házasság, aggódás, bohóc - fogalmakat rejti, majd erről kérdezi a piciket. A csínytevés azonban közbeszólt, illetve Szilárd felesége, Rita, így a beszélgetős rész a felnőttekre hárult. Elmesélte, hogy a blogolásba is beleszóltak a gyerkőcök, ezt pedig szó szerint lehet érteni, az ő beszélgetésüket olvashatjuk Szilárd blogjaiban.

Nyugodtabb lett, mióta apaként éli a mindennapjait, korábban Budapesten, az Alternatív Színház tagjaként csak a színház töltötte ki az életét.

„A gyerekek a fejemen ugrálnak. Nem mindig sikerül otthon hagynom az apukát, mikor munkába megyek"- mondta Szilárd. A hétfőit mégis egy egészen másfajta tevékenység tölti ki. Győrbe jár, ahol bohócdoktoroskodik a kórház beteg gyerekeinek. Céljának tekinti, hogy az ágyon fekvők megfeledkezzenek arról, hol vannak. 11 éve már, hogy elkötelezte magát a nevetve gyógyítás mellett, de még most is folyamatosan tanulja. Szívesen csinál magából bolondot, mert tudja, rajta és vele együtt nevetnek. „Sokkoló látvány lehetek piros orrban".

Szilárd a pénteken debütáló Georges Feydeau darabban szerepel, ahol Kézről kézre cserélődnek az információk mellett a nők is. Tündét pedig a La Mancha lovagjában láthatja a közönség: a szolgáló szerep mellett a zenekar tagjaként.

Az év utolsó Színházszerdája jövő héten lesz 17 órakor Trokán Péterrel és Unger Tündével a Café Frei-ben.

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Valami varázs

"Fogjam le a B-major 7-est!"

A zenében nincs muszáj

Kiss Mari fut, úszik és játszik

A Bárkában súgott is

Jani egy napja videón

Minden jó, ahogy van

Szerémi Zoltán rendezőként is bemutatozik

Huszonkét ember negyvennégy lábbal

 

 

 

 

 

szerző: Vaskarika (szerző: Kánya Dóra)
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.