ugrás a tartalomra

Lángossütő Mexikóban

2013. március 22.
Március 20-án Szabó Tibor kérdezte a blog aktuális gazdáját, Vlahovics Editet, az előző heti bejegyzések íróját a Cafe Frei-ben, tabuk nélkül.

Szabó Tibor első kérdése az volt, hogy miért mondogatja mindig Edit, hogy elmegy lángossütőnek Mexikóba? A válasz prózaibb volt, mint gondolnánk: Peremartoni Krisztina színésznő a barátaival vásárolt Mexikóban egy dzsungeldarabot, és emiatt foglalkoztatta a gondolat a blog heti gazdáját, hogy kiugrik hozzá, és lángos sütéssel fogja keresni kenyerét. Edit egyébként nagy utazó, de ez egy másik történet.

Vlahovics Edit 20 éves lányát - aki tanul, és mellette dolgozik - hagyta Budapesten Jordán Tamás hívására, a Weöres Sándor Színházért. A színművésznő szerint a gyermek jelleme már csecsemőkorában megmutatkozik. Lánya például már néhány hónapos korában sem szerette a túlzott babusgatást, tiltakozott a sok ölelgetés, puszilgatás ellen. Mára pedig nagyon önálló lett.

Editet édesanyja 16 éves korában szülte, és négyéves korában, koraérett gyermekként úgy érezte, milyen csitri is az ő anyukája. Amikor gimnazista éveiben édesanyja új párjával vidékre költözött, ő Budapesten maradt. Saját albérletéből járt iskolába, és dolgozott úgy, hogy ezt az iskolában nem is tudták.

Az irodalom szerelmese volt, irodalomtörténésznek készült. Imádta a verselemzéseket. Megismerkedett egy zeneakadémista fiúval, akinek baráti köre révén kitágult látóköre a különféle művészetek felé. Színházba jártak, aminek sok köze volt az irodalomhoz, így sodródott ebbe az irányba. Jelentkezett a Színművészetire. Először még nem volt biztos elhatározásában, de másodszori jelentkezésekor már felfigyeltek rá.

1986-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Mehetett volna a neves Katona József Színházba, mégis vidékre, a szolnoki Szigligeti Színházhoz szerződött a nagyhírű Schwajda György- korszakban. Itt nagyon sokat tanult. Később Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond Színházban játszott, majd szabadfoglalkozású színész lett.

Több filmben, sorozatban szerepelt. A Hello Doki című sorozatban ő volt a kerti törpe gyáros felesége. Nemrégiben ismételték meg a sorozatot egyik adón, és üdítő volt nézni a korrajzot, felismerve a mára befutott színészeket. A népszerű Jóban Rosszban című szappanoperában is szerepelt.

Bármit ültet, megfakad - növényei mindig szépen fejlődnek. Ez akkor derült ki, amikor kertes házban lakott. Szomszédai csodálták, milyen szép a kertje, pedig korábban nem kertészkedett. Azt mondták rá, zöld a keze.
Szabó Tibor is úgy ismerkedett meg vele Szombathelyen, hogy a színházi iroda melletti udvaron a fűben erdei szamócát szedegetett. Ez égi jelnek is felfogható, mert már régóta szeretett volna apró, de zamatos erdei szamócát beszerezni. (Ínyencek figyelem, a szombathelyi piacon május végén kapható erdei szamóca. Általában az első soron árusítják a gombaárusok közelében.)

 

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Színész nagybetűvel

Hány műtéted volt?

"Kaszi meló" a La Mancha-ban

Keserédes mélyinterjú

Görcsöltetés

Színészfeleségek beszélgettek

Hipochonder, és imádja a kakukkfüvet

Mertz Tibor nem csak játszani, esni is tud

Sztorik a mesterekről

Tell Vilmos és Walterka a Cafe Frei-ben

Piros sapka, piros orr

Valami varázs

"Fogjam le a B-major 7-est!"

A zenében nincs muszáj

Kiss Mari fut, úszik és játszik

A Bárkában súgott is

Jani egy napja videón

Minden jó, ahogy van

Szerémi Zoltán rendezőként is bemutatozik

Huszonkét ember negyvennégy lábbal

 

 

szerző: Vaskarika (Szerző: Dart)